Dagpenge

Som lønmodtager kan du få dagpenge, når du er ophørt med dit arbejde og har tilmeldt dig jobcentret. Både hvis du er blevet opsagt, og hvis du selv har sagt op. Der er dog forskel på, hvornår du kan få dagpenge.

Hvis du er blevet opsagt, kan du normalt få dagpenge fra første dag, du er ledig og tilmeldt jobcentret. Har du selv opsagt dit job, eller er du selv skyld i, at du er blevet opsagt, kan du få dagpenge, når der er gået tre uger fra din første ledige dag. Det er vigtigt, at du tilmelder dig jobcentret fra første ledige dag.

Du kan få op til 215.020 kr. om året (2015-tal) i dagpenge før skat. Det svarer til 17.918 kr. om måneden før skat.

Værd at vide

Spørgsmål og svar

Hvor længe kan jeg få dagpenge?

Som reglerne er nu, kan du få dagpenge i op til to år.

Kan jeg få dagpenge, mens jeg er på jobsøgning i udlandet?

Ja. Du har flere muligheder for at søge job i udlandet, mens du er på dagpenge:

  • Du kan rejse til udlandet og søge arbejde når som helst, hvis du rejser ud og hjem samme dag.
  • Du kan få dagpenge i op til fem dage, hvis du skal til en jobsamtale i udlandet, og du før afrejsen har dokumenteret over for os og jobcentret, at du skal til en ansættelsessamtale.
  • Du kan få dagpenge i op til tre måneder, hvis du tager til et EU- eller EØS-land for at søge arbejde. Det er en mulighed, hvis du har været ledig i mindst fire uger. Du skal have ret til dagpenge, den dag du rejser, og have søgt om tilladelse fra os inden afrejsen. Kontakt os i god tid, så vi kan godkende din ansøgning.

Hvad er forskellen på kontanthjælp og dagpenge?

Er du medlem af en a-kasse, kan du få op til 17.918 kr. om måneden i dagpenge før skat, hvis du mister dit arbejde. Er du ikke medlem af en a-kasse, kan du søge kommunen om kontanthjælp. Satsen for udeboende over 25 år uden børn er 10.689 kr. pr. måned før skat (2014-tal). Der er dog meget strenge regler for, hvornår du kan få kontanthjælp.

Hvad skal jeg være opmærksom på, når jeg er på dagpenge?

Der er mange rettigheder og pligter, når man modtager dagpenge. Du skal derfor være omhyggelig med at sætte dig ind i betingelserne for at kunne få dagpenge.