Jobskifte New Topbanner

Jobskifte? Bliv klar til drømmejobbet!

Om du arbejder for at leve eller lever for at arbejde, så findes det rette job for dig - dit drømmejob. På denne side har du mulighed for at finde hjælp og inspiration, så du er godt stillet.

Banner Jobskifte


Styr på CV og ansøgning

CV’et er det første, der efterspørges fra en kommende arbejdsgiver, og ansøgningen er salgstalen for dig selv. De skal begge afspejle dig, fagligt såvel som personligt! Få 5 gode tips herunder.

5 gode råd til CV'et

Når du skriver et CV er det vigtigt at du adskiller det fra din ansøgning. Hvor ansøgningen til tider er beskrivende og fortæller om de fremtidige jobopgaver, fortæller dit CV om hvad du tidligere har lavet.

  1. Find et vellignende billede af dig selv til CV'et. Billedet må også gerne være et seriøst og/ eller professionelt. Hvis det kniber, så kan du fx få en ven, veninde eller et familiemedlem til at tage et godt billede af dig.
  2. Arbejdsgivere bruger i gennemsnit under 4 minutter på første sortering af CV'er i en ansøgningsrunde. Nøglesætningen her er derfor at gøre dit CV overskueligt og præcist.
  3. Et CV bør ikke være over 3 sider og, så vidt muligt, også kortere. 
  4. Skriv en kronologisk, fængslende og interessant profiltekst - her kan du fx skrive en elevatortale
  5. Giv eksempler på dine kompetencer og tidligere erfaringer - brug punktform for at opstille punkterne på en overskuelig måde.

3 gode tips til din samlede ansøgning!

5 gode råd til ansøgningen

Herunder finder du 5 gode fif til at skrive en god ansøgning. Husk at ansøgningen ikke må være en gentagelse af dit CV.

  1. Indledningen er vigtig - det er, sammen med overskriften, den som skal give arbejdsgiveren lyst til at læse mere. Prøv eventuelt at lade en ven, veninde eller familiemedlem læse din indledning og komme med feedback!
  2. Sælg dig selv fra en interessant vinkel. Drop de kedelige og monotone overskrifter og overvej hvordan du på en fængslende måde kan virke mere interessant for personen der skal læse din ansøgning. Det kunne fx være "I slår hovedet på sømmet ved ansættelse af mig!" istedet for "Ansøgning som tømrer" - "Boost profitten med jeres nye energiske sælger" istedet for "Ansøgning som sælger".
  3. Undgå standardvendinger, fx ".. holde mange bolde i luften" og beskriv istedet hvordan virksomheden istedet vil opleve dig være fleksibel. Det vil hjælpe med at gøre din ansøgning mere præcis ift. det specifikke job og ligeledes mere personlig.
  4. Start altid forfra! Vis at du er interesseret i jobbet ved at skrive en 100% specifik ansøgning til netop dét job og undgå at sende gamle ansøgninger afsted hvor du kun har ændret et minimum af ord og beskrivelser. De fleste arbejdsgivere vil lynhurtigt smide ansøgningen bagerst, hvis de kan se at du ikke har gjort det ordenligt!
  5. Brug tidligere erfaring(er) til at forklare hvordan du kan og vil løse opgaverne, beskrevet i jobopslaget. På den måde kan du fx skrive ".. Jeg kan med stor kompetence rådgive jeres kunder om haveoptimering, som jeg gjorde i 6 år ved ..."

Få 3 gode råd og styrk din ansøgning lige her!


Vi har lavet 4 gratis skabeloner som du kan bruge til at få inspiration eller udfylde selv. Se de forskellige skabeloner og hent dem herunder.

CTA Jobskifte Download


Do's & Dont's

Når du overvejer et jobskifte, så er der mange tanker, du bør gøre dig. Vi har her samlet video og artikler om det, du skal tænke på – inden jobskifte, inden jobsamtalen, og når du sidder i prøveperioden i et nyt job.

Banner 700Pxl 3Spoergsmaalduboerstille

Kom sikkert gennem prøveperioden er en artikel, der hjælper dig med komme godt igennem den første periode i dit nye job. Hvis du vælger at skifte til et job med lavere løn, bør du være opmærksom på de ting, der ikke står i kontrakten.

Bliver du tilbudt en jobsamtale ved en anden virksomhed, er det ikke altid nemt at vide, hvad man siger til sin chef - vidste du fx at de fire mest gængse undskyldninger, faktisk er ulovlige?