A-kasse for studerende

Ase er en a-kasse for alle – også for studerende. Medlemskabet sikrer et økonomisk sikkerhedsnet efter studiet, hvis jobbet lader vente på sig. Og for mange studerende er medlemskabet gratis.

Økonomisk sikkerhedsnet efter uddannelsen, hvis jobbet lader vente på sig.

Hvorfor skal du som studerende være medlem af en a-kasse?

Med et a-kasse medlemsskab under uddannelse, sikrer du dig selv et økonomisk sikkerhedsnet efter uddannelsen, hvis jobbet lader vente på sig.

Du optjener ret til dagpenge under dit studie og er sikret økonomisk i form af dagpenge fra dag ét, når du er færdiguddannet og ikke kommer direkte i job.

Efter et år som medlem har du ret til dagpenge fra din første dag som færdiguddannet.

 

Medlemsskab efter endt uddannelse

Hvis du ikke har været medlem i et år, kan du få dagpenge allerede efter en måneds ledighed, hvis du melder dig ind senest 14 dage efter uddannelsens afslutning.

Læs brochuren: Nyuddannet

 

Hvad koster medlemsskab som studerende?

Som studerende medlem hos Ase kan du få kontingentfritagelse og dermed medlemsskab for 0 kr./md., så længe din uddannelse opfylder visse betingelser.

Er du under uddannelse og under 30 år, skal din uddannelse være fuldtids af mindst 18 mdrs. varighed, videregående og give ret til at dimittere. Læser du en erhvervsuddannelse, skal der være et planlagt skoleforløb samt praktik/elevplads.
Er du under uddannelse og over 30 år, skal du udover ovenstående også inden uddannelsens start have optjent ret til dagpenge og opfylde et arbejdskrav svarende til 1 års arbejde på fuld tid. Du skal desuden betale efterlønsbidrag under kontigentfritagelsen.

 

Fagforening som studerende

Som medlem af Ase a-kasse får du samtidigt adgang til en af Danmarks billigste fagforeninger.

Prisen er kun 71 kr./md. (2021-tal)

Mere om Ase Lønmodtager

150.000 har allerede valgt os

Endnu ikke medlem?

Bliv en del af Ases mere end 150.000 medlemmer. Det er hurtigt og nemt at melde sig ind i Ase. Og du er velkommen både som lønmodtager, selvstændig og studerende.

bliv medlem