Hvad skal jeg være opmærksom på i forhold til moms og skatteregler?

Selv om moms og skat måske ikke hører til dine spidskompetencer, er det vigtigt, at du har styr på reglerne, når du er freelancer. Du har nemlig både regnskabs- og bogføringspligt som selvstændig.

Styr på moms og skat

Som freelancer skal du lave regnskab, og derfor skal du sætte dig ind i, hvilke regler for moms og skat, der gælder for dit specifikke erhverv. Du kan også få en bogholder eller revisor til at lave dit regnskab for dig, men som minimum bør du have styr på de grundlæggende moms- og skatteregler.

De mest almindelige skatter for dig, der er selvstændig

Indkomstskat

Når du driver en personligt ejet virksomhed, og du får et overskud i den, bliver overskuddet beskattet som personlig indkomst. Hvor høj din skatteprocent er, afhænger af, hvor mange penge du tjener.

Arbejdsmarkedsbidrag

Når du får et overskud i din virksomhed, skal du betale et AM-bidrag på 8 pct. SKAT beregner dit AM-bidrag ud fra overskuddet af din virksomhed før renter. Det sker automatisk på din årsopgørelse, så det er ikke nødvendigt, at du selv trækker det fra.

Moms

Hvis din virksomhed er momspligtig, skal den momsregistreres. Typisk skal en virksomhed momsregistreres, når du omsætter for mere end 50.000 kr. om året.

Læs mere om momsregistrering her.

endnu ikke medlem?

bliv medlem