Hvordan søger jeg efterløn?

Bliv klogere på, hvordan du søger efterløn – både hvis du er i arbejde, og hvis du er selvstændig.

Sådan søger du efterløn

Det første, du skal gøre, når du gerne vil på efterløn, er at ringe til os på 7013 7013 senest to måneder, før du vil på efterløn. Her giver vi dig information om, hvilke dokumenter du skal udfylde og sende til os.

Efter vores samtale sender vi dig ansøgningspapirer, som du skal udfylde. Du skal også huske at vedlægge kopier (ikke originalerne!) af dokumentation for, at din virksomhed er ophørt, eller at du har nedtrappet den så meget, at du kan gå på efterløn. Eksempler på dokumentation kan f.eks. være afmelding af offentlige registre, opsigelse af erhvervslejemål og/eller opsigelse af forsikringer eller salgskontrakter.

Herefter sender du din ansøgning og dokumentation til os. Husk, vi skal have det senest den dag, du vil på efterløn. Vores adresse er Ase, Frederikskaj 4, 2450 København SV.

Sammen med ansøgningspapirerne sender vi dig også en rådighedserklæring. Den skal du udfylde og sende tilbage til os, men vær opmærksom på, at du tidligst kan sende den til os den dag, du ønsker at gå på efterløn. Når vi har modtaget din rådighedserklæring, kan vi gå i gang med at behandle din ansøgning om efterløn. Det vil sige, at du først får en afgørelse fra os, efter den dato, hvor du skulle være overgået til efterløn. Din rådighedserklæring skal, lige som ansøgningspapirer og dokumentation, sendes til Ase, Frederikskaj 4, 2450 København SV.

Når vi har behandlet din ansøgning, modtager du et brev fra os med detaljer om din efterløn, herunder om du har ret til efterløn og, i givet fald, hvor meget du får i efterløn.

 

Søg efterløn i 6 trin

  1. Ring til os på 7013 7013
  2. Modtag og udfyld ansøgningspapirer
  3. Saml og vedlæg dokumentation
  4. Send din ansøgning
  5. Send en evt. rådighedserklæring
  6. Modtag brev om din efterløn

For dig i job

Hvis du er i job, behøver du ikke stoppe med at arbejde, fordi du skal på efterløn. Men de arbejdstimer, du har, mens du er på efterløn, medfører fradrag i efterlønnen.

For selvstændige

Som udgangspunkt skal du være ophørt endeligt med din virksomhed, før du kan gå på efterløn. Der er dog visse muligheder for at gå på efterløn, samtidig med at du fortsætter din virksomhed, blot i nedtrappet form. Kontakt os, hvis du er interesseret i at være selvstændig, samtidig med at du er på efterløn.

Få mere info

endnu ikke medlem?

bliv medlem