Hvem kan få VEU-godtgørelse?

For at få VEU-godtgørelse må du ikke have en uddannelse, der er på et højere niveau end en erhvervsuddannelse eller lignende. Du skal desuden være i arbejde eller selvstændigt erhvervsdrivende (gælder dog ikke enkeltmandsvirksomheder).

Det er Arbejdsgiverne Uddannelsesbidrag (AUB) som administrerer VEU-godtgørelse og tilskud til befordring. De kan hjælpe med spørgsmål på telefon 70 11 40 70.

Hvad kan jeg få VEU-godtgørelse til?

VEU-godtgørelse er til uddannelser til og med niveauet for erhvervsuddannelser. Det gælder altså en lang række uddannelser, der er målrettet arbejdsmarkedet, herunder AMU-kurser, individuelle kompetencevurderinger og f.eks. kurser i taxikørsel.

Hvem får udbetalt VEU-godtgørelsen

Hvis du får løn, samtidig med at du tager en efteruddannelse, er det din arbejdsgiver, der får VEU-godtgørelsen udbetalt. Hvis du ikke får løn under uddannelse, får du selv udbetalt beløbet. Der bliver i så fald trukket skat og ATP af godtgørelsen, inden den bliver udbetalt til dig.

Hvem administrerer og udbetaler VEU-godtgørelsen?

Arbejdsgivernes Uddannelsesbidrag (AUB) administrerer VEU-godtgørelse og tilskud til befordring i forbindelse med deltagelse i VEU-berettigede uddannelser. 

Se mere om AUB

Læs mere om VEU-godgørelse

endnu ikke medlem?

bliv medlem