Hvordan søger jeg VEU-godtgørelse?

Staten giver tilskud til en lang række erhvervsrettede uddannelser, men ikke alle. Det er heller ikke alle, der ansøger, der kan få VEU-godtgørelse. Læs mere om, hvordan du søger VEU-godtgørelse i teksten nedenfor.

Det er Arbejdsgiverne Uddannelsesbidrag (AUB) som administrerer VEU-godtgørelse og tilskud til befordring. De kan hjælpe med spørgsmål på telefon 70 11 40 70.

Sådan søger du

For at søge VEU-godtgørelse, skal du helt kort fortalt gøre følgende:

  • Find et kursus
  • Tilmeld dig, og søg om godtgørelse
  • Udbetaling af VEU-godtgørelse


Det lyder nemt, ikke? Det er det sådan set også, men hvis du har brug for lidt mere info, finder du den nedenfor:

Find et kursus

www.efteruddannelse.dk kan du finde og søge kurser inden for dit fag – eller det område, der interesserer dig. Du kan også finde en beskrivelse af, hvad de forskellige undervisningsforløb indeholder. Hvis du er i tvivl om, hvorvidt det kursus, du har fundet, giver ret til VEU-godtgørelse, kan du tjekke det på www.uddannelsesguiden.dk.

Før du tilmelder dig et kursus, er det en god idé at ringe til Arbejdsgivernes Uddannelsesbidrag (AUB) på telefon 70 11 40 70 for at være sikker på, at du kan søge VEU-godtgørelse til netop den uddannelse, du ønsker.

Tilmeld dig, og søg om godtgørelse

Før du tilmelder dig en efteruddannelse, skal du huske at få din arbejdsgivers accept af, at du deltager i kurset. Hvis din arbejdsgiver vil betale dig fuld løn, mens du er under uddannelse, er det ham eller hende, der skal søge om VEU-godtgørelsen. Hvis din arbejdsgiver ikke vil betale dig løn, er det dig selv, der skal søge om godtgørelsen.

Både tilmeldingen til uddannelsen og ansøgningen om VEU-godtgørelsen foregår på www.efteruddannelse.dk.

Udbetaling af VEU-godtgørelse

Hvis det er dig, der har ansøgt om VEU-godtgørelsen, bliver pengene udbetalt til din NemKonto, når du har afsluttet dit kursus – og når AUB har fået besked fra uddannelsesstedet om, i hvilket omfang du har fulgt undervisningen.

endnu ikke medlem?

bliv medlem