Mød en medarbejder

Mød Cathrina, der fortæller om at arbejde i Ase. Du har også mulighed for at stille hende spørgsmål.

Forklar kort om dit job
Jeg er forsikringsmedarbejder. Det, jeg beskæftiger mig med i øjeblikket, er primært ansøgninger om dagpenge fra medlemmer, som er blevet opsagt fra deres job og nu er ledige, samt den telefoniske kontakt med vores medlemmer, bl.a. vejledning om, hvordan man skal forholde sig, når man bliver ledig. Endvidere bruger jeg en del tid på forskellige projekter samt oplæring af nye medarbejdere.

Hvorfor valgte du at blive ansat hos Ase, og hvad lavede du før?
På det tidspunkt, jeg søgte job i Ase, havde jeg arbejdet i det offentlige i 9 år i forskellige ministerier, både som sagsbehandler og som chefsekretær og ville gerne prøve noget andet. Jeg så jobannoncen i Søndagsavisen og tænkte, det var lige noget for mig. Og det var det rigtige for mig, for jeg har nu været i Ase i 14 år.

Forklar lidt om, hvordan det er at arbejde hos Ase
Jeg er enormt glad for at arbejde i Ase. Der er en god luft i organisationen, og jeg er meget glad for den fremherskende ledelsesfilosofi - 'frihed under ansvar'. Netop friheden er vigtig for mig i mit arbejde.

Vi kan selv tilrettelægge arbejdsdagen, da vi har flekstid. Det gør det muligt at komme lidt senere eller gå tidligere. Desuden er kollegerne i Ase både flinke og hjælpsomme, hvilket giver en rigtig god stemning.
Jeg kan godt lide, at vi har travlt - man keder sig aldrig i Ase.

Hvad har været den største arbejdsmæssige udfordring for dig hos Ase?
Arbejdsløshedslovgivningen er enorm, der er virkelig meget, man skal kunne. Men jeg har også fået tiden til at lære det, og folk har været meget hjælpsomme i oplæringsforløbet. Netop tiden og oplæringen er vigtig, når man sidder som ny medarbejder.

Hvad er de 3 bedste ting ved at arbejde hos Ase?
Mine kolleger er fremragende, søde og hjælpsomme. Der er rigtigt gode arbejdsforhold, flextid, og så er der stor lydhørhed over for medarbejderne. Spændende arbejdsopgaver og kontakten med vores medlemmer.

Hvad gør dig stolt over at arbejde i Ase?
Der er flere ting, der kan gøre mig stolt over at arbejde i Ase. Vores a-kasse IT program AKS, vores elektroniske dokumenthåndtering, vores kontakt til medlemmerne m.v.

Hvordan støtter Ase din personlige og faglige udvikling?
Det er primært gennem MUS samtalerne, man oplever en støtte i personlig og faglig udvikling. Der er en stor lydhørhed og god sparring.

Hvad har overrasket dig mest ved at arbejde for Ase?
Jeg vil ikke sige, at jeg blev overrasket, men det var en utrolig positiv oplevelse at blive modtaget som ny medarbejder i Ase. Mine nye kolleger var meget imødekommende.

Der er også en stor respekt for faglighed. Alle medarbejdere er på hjemmebane inden for deres felt, og man bliver respekteret for at være god til det, man er god til. Der er ikke er så meget jantelov i Ase.

Ase er virkelig en god arbejdsplads. F.eks. prioriteres medarbejdernes sundhed, og en masse tiltag er blevet gjort. Vi er bl.a. alle blevet tilbudt et gratis sundhedstjek, billig fitnessaftaler, løbetræner fra Sparta osv.

Hvad er dit råd til kommende kolleger?
Slap af, og vær dig selv. Det er ikke meningen, at du skal vide det hele fra første dag. Du får tiden til at lære det, der skal læres, og der er altid plads til at lære noget nyt. Så lad være med at gå i panik. I starten vil du være træt i hovedet på grund af de mange nye indtryk, men du skal ikke arbejde over for at imponere nogen.

Hvad laver du i fritiden?
Jeg hygger mig med min dejlige datter. Derudover elsker jeg at løbe, når jeg ikke er skadet.

For at have et arbejdsliv, der fungerer, er jeg nødt til at have et fritidsliv, der fungerer. Fleksibiliteten i forhold til arbejdstider og muligheden for at "spare op" til fridage giver gode muligheder for at tilrettelægge fritiden.

Cathrina, Forsikringsmedarbejder i Ase

Stil spørgsmål til Cathrina