Topbanner Ads Em

 

Ase er en uafhængig arbejdsløshedskasse, der er 100 % ejet af vores medlemmer. Du er velkommen i Ase, uanset om du er lønmodtager, selvstændig, iværksætter eller under uddannelse.

 

Vil du høre mere?

Bliv ringet op, så hjælper vi dig med at finde svar på de spørgsmål, du måtte have. Vi hjælper også gerne med at udregne, hvor meget du kan spare hvert år, hvis du skifter til Ase.

 

Så nemt er det at skifte a-kasse

Er du allerede medlem af en a-kasse, tager Ase sig af flytningen. Vi sørger for at kontakte din tidligere a-kasse og overføre din anciennitet. Har du betalt kontingent forud i din tidligere a-kasse, vil pengene desuden blive returneret til dig.

Hvem kan blive medlem af Ase?

For at blive medlem af Ase a-kasse skal du:

  • som lønmodtager arbejde minimum 25 timer om ugen
  • som selvstændig arbejde minimum 30 timer om ugen. 

Hvis du er ledig, kan du altid overflyttes til Ase a-kasse fra din nuværende a-kasse, såfremt du ønsker at skifte.

 

For at blive medlem af fagforeningen Ase Lønmodtager skal du:

  • være medlem af Ase a-kasse

 

For at blive medlem af foreningen Ase Selvstændig skal du:

  • være selvstændig som hoved- eller bibeskæftigelse

Hvad koster det at være medlem af Ase?

Ase a-kasse:

Uanset om du er lønmodtager, lønmodtager med bibeskæftigelse eller selvstændig koster a-kassen 489 kr./md. for heltidsforsikring. Ase tilbyder ikke deltidsforsikring.

Er du under uddannelse, kan du få kontingentfradragelse, hvilket vil sige a-kasse til 0 kr./md., mens du studerer. Læs mere om betingelser for dette under nedenstående fane "A-kasse til 0 kr. for studerende".

 

Fagforeningen Ase Lønmodtager:

At være medlem af vores lønmodtager-forening koster 67 kr./md. udover dit a-kasse-medlemskab.

 

Foreningen Ase Selvstændig:

At være medlem af vores selvstændig-forening koster 67 kr./md. udover dit a-kasse-medlemskab.

 

Ase Lønsikring:

Med Ase Lønsikring kan du bevare op til 85 % af din løn, hvis du skulle blive ledig. Prisen for lønsikring afhænger af din løn og din dækningsgrad, og prisen beregnes derfor altid individuelt.

A-kasse til 0 kr. til studerende

Hos Ase får du a-kasse til 0 kr./md., hvis du er ved at uddanne dig. For at få kontingentfritagelse gælder følgende:

Er du under uddannelse og under 30 år, skal din uddannelse være fuldtids af min. 18 mdrs. varighed, videregående og give ret til at dimitere. Læser du en erhvervsuddannelse, skal der være et planlagt skoleforløb samt praktik/elevplads.

Er du under uddannelse og over 30 år, skal du udover ovenstående også inden uddannelsens start have optjent ret til dagpenge og opfylde et arbejdskrav svarende til 1 års arbejde på fuld tid. Du skal desuden betale efterlønsbidrag under kontigentfritagelsen.

Er du i tvivl om ovenstående, er du altid velkommen til at kontakte os på tlf. 7013 7013, så hjælper vi med at finde ud af, om du kan bliver fritaget for at betale a-kassekontingent.