Feriedagpenge

Hvis du er i arbejde og får løn i et kalenderår (fra januar til januar), optjener du feriepenge til at afholde ferie i det næste ferieår (fra maj til maj). Så kan du normalt ikke få feriedagpenge.

Hvis du i løbet af året er på ydelse, eksempelvis pga. ledighed eller barsel, optjener du i stedet mulighed for at holde ferie med ferie-dagpenge i det næste ferieår. Og så kan du søge om feriedagpenge.

Værd at vide

Spørgsmål og svar

Kan jeg få feriedagpenge, hvis jeg er ledig?

Ja. Du skal dog opfylde nogle særlige betingelser.

Har jeg ret til feriedagpenge?

Nej. Det er desværre en udbredt misforståelse. Når du får ydelser fra en arbejdsløshedskasse, optjener du mulighed for at holde ferie med feriedagpenge i det næste ferieår. Du kan dog kun få udbetalt feriedagpengene, når betingelserne herfor er opfyldt. Du optjener altså ikke et bestemt beløb, som du har ret til at få udbetalt, eller som altid kan hæves ved ferie eller overføres til næste ferieår. Har du feriepenge fra din (tidligere) arbejdsgiver, skal de være brugt, før du kan få feriedagpenge.

Hvor længe kan jeg få feriedagpenge?

Du kan få feriedagpenge for det antal dage, du har optjent. Umiddelbart inden ferieårets start modtager du automatisk et brev fra os, hvor du kan se det antal dage med feriedagpenge, du har optjent hos os.

Hvor meget kan jeg få i feriedagpenge, hvis jeg er i arbejde?

Du får normalt 15.090 om måneden (2018-tal). 

Hvor meget kan jeg få i feriedagpenge, hvis jeg er ledig?

Du får lige så meget i feriedagpenge, som du får i dagpenge.

Kan jeg overføre feriedagpenge fra år til år?

Nej, du kan ikke overføre feriedagpenge til næste ferieår.

Kan jeg få feriedagpenge, hvis jeg er syg?

Nej, det kan du ikke.

Publikationer

1018 Feriedagpenge 2017 Jpg

Feriedagpenge 2017

Feriedagpenge 2017

Download