Blogindlæg: Offentlig digitalisering må ikke blive en udgift i det private

16.04.2015

Digitalisering af den offentlige sagsbehandling må ikke koste virksomhederne ekstra ressourcer, skriver direktør i Ase Karsten Mølgaard Jensen i dette blogindlæg på business.dk

"Bøvlede formularer, nedbrud og svært gennemskuelige kategorifelter. De fleste, der læser med her, har sikkert med mellemrum oplevet store eller små frustrationer over virksomhedens kontakt med det offentlige på nettet.

Offentlig it er et emne, der har fyldt meget hos Ase på det seneste. Det fylder nemlig i perioder rigtig meget hos mange af vores medlemmer.

Faste læsere ved også, at vi hylder det offentliges ønske om, at det skal være let at ordne skat, moms, sygedagpenge og alt det andet fra computeren i stedet for at stå i kø på et offentligt kontor. Men offentlig digitalisering fører ofte også til frustrationer hos brugerne og unødvendige ekstra udgifter i stedet for at gøre det lettere at drive virksomhed.

Ase har netop fået foretaget en beregning, som viser, at dårlig brugervenlig på offentlige hjemmesider hvert år koster små virksomheder millioner af kroner i tabt arbejdstid. Beregningen, som er foretaget af analysehuset DAMVAD, viser for eksempel, at der i bedste fald kan spares 70 procent af de 84 millioner kroner, det årligt koster virksomhederne at indberette til NemRefusion," skriver Karsten Mølgaard Jensen.

Læs hele blogindlægget her