Blogindlæg: Tre ting der bliver glemt i valgkampen

07.09.2015

Dagpenge for selvstændige og iværksættere er et af de emner, som mangler politisk fokus, skriver direktør i Ase Karsten Mølgaard Jensen i dette blogindlæg på business.dk

"De sidste nytårsraketter nåede dårligt at blive fyret af, før valgkampen blev skudt i gang. Eller i hvert fald før, der blev sat ild til lunten. Den kommer dog nok til at sprutte i en del måneder endnu, før vi kender datoen for årets valg.

Ase er, som de fleste ved, uafhængige af partipolitiske interesser, og hvad angår valget, har vi ikke meget at sige om hverken flygtninge, folkeskolereform eller sundhedsvæsen. Så det lader vi andre om. Men som en forening, der kæmper for, at danskerne skal forløse deres potentiale – og gerne gennem drift af egen virksomhed – vil vi alligevel give en kort liste over temaer, som bør fylde mere i valgkampen.

Dagpenge for selvstændige og iværksættere

For det første skal der politisk opmærksomhed på dagpengeområdet for selvstændige. Vi har selv en god og frugtbar dialog med den nok så omtalte dagpengekommission, og heldigvis ser de ud til at være enige med os i, at der er behov for en gennemgribende reform, når det kommer til selvstændiges vilkår på dagpenge- og efterlønsområdet. Men den politiske opmærksomhed er alfa og omega for at få tingene ført ud i livet," skriver Karsten Mølgaard Jensen.