Dagpengereformens betydning for selvstændige erhvervsdrivende

29.10.2015

En forbedring af de selvstændiges dagpengevilkår kom ikke med i aftalen om en dagpengereform. Ase arbejder dog målrettet på at gøre vores indflydelse gældende i den arbejdsgruppe, der på sigt skal komme anbefalinger på området.

Af: Frank Rasmussen

I oktober blev en aftale om en dagpengereform indgået af et flertal i Folketinget, blot få dage efter dagpengekommissionens anbefalinger. Men beslutningen om de selvstændige erhvervsdrivende er indtil videre parkeret, idet kommissionen ikke havde tid til at kigge på dagpengevilkårene for selvstændige.

Ase har, ud over at bidrage med kvalificerede forslag til kommissionens arbejde, holdt møder med kommissionens formand. Og herfra er vi blevet mødt med forståelse for de besværlige vilkår, selvstændige lever under i dagpengelovgivningen.

Formand Nina Smith har også sidenhen udtrykt beklagelse over, at kommissionen ikke nåede i mål med anbefalinger til forbedringer af de selvstændiges vilkår. For der er med Nina Smiths ord klare problemer med dagpenge for selvstændige, freelancere og honorarlønnede. 

Ase sætter alle kræfter ind på at gøre sin indflydelse gældende
Der skal ifølge aftaleteksten om dagpengereformen nedsættes en arbejdsgruppe, som skal komme med anbefalinger til reviderede dagpengeregler for selvstændige, freelancere og honorarlønnede.

Det er Ases ambition at bidrage til gruppens arbejde, så Ase kan spille ind med den kvalificerede viden, vi har som landets største a-kasse for selvstændige. For Ase ved fra medlemmerne, at tryghed er vigtigt for dem, herunder at have mulighed for dagpenge.

De selvstændige er et vigtigt fundament i vores samfund og økonomi, og vi har brug for, at mennesker ønsker at starte egen virksomhed og skabe beskæftigelse til sig selv og andre. Derfor skal vi have løst de selvstændiges udfordringer i dagpengesystemet.