Din udbetalingsperiode skal følge kalendermåneden

18.04.2017

Din udbetalingsperiode rykker sig som en del af regeringens reform på dagpengeområdet. For dig betyder det, at du allerede fra nu i maj skal sende os dit dagpengekort lidt senere på måneden end tidligere.

Fremover skal dagpengekortet sendes ind cirka en uge senere end normalt. Nu i maj er det den 28., du skal udfylde og sende os kortet. Men sender du det på denne dag senest kl. 14, har du stadig dine penge til disposition senest den sidste bankdag i måneden.

Hvorfor rykkes datoen?
Fra 1. juli vil opgørelsen af dine dagpenge følge kalendermånederne i stedet for at gå på tværs af månedsskiftene. Og det er den ændring, vi så småt tager hul på i maj ved at rykke den først mulige indsendelsesdato.

Idéen med at følge kalendermånederne er at få det til at ligne det, vi kender fra de fleste andre situationer, hvor vi fast betaler – eller får udbetalt – penge. Faste udgifter som husleje, forsikring og el, er som regel opgjort i hele måneder. Ligesom langt de flestes løn dækker netop en kalendermåned. Sådan bliver det altså også med dagpengene.

Desuden er det et led i det offentliges digitalisering at gøre månedsskiftene til omdrejningspunkt, så flere systemer kører på samme måde og i samme cyklusser.

Vi giver dig stadig besked
Hvis du i MitAse har sagt ja til at modtage smser fra os, sender vi dig naturligvis som altid en lille reminder, når månedens dagpengekort skal udfyldes. Vil du være sikker på, at du har dine dagpenge på kontoen til præcis den første, er det bare vigtigt, at du udfylder og sender os dagpengekortet på den først mulige dag. I maj er det som sagt den 28.