Husk at holde ferie inden 30. april

07.02.2017

Det er tid til at tjekke, hvor meget ferie du har tilbage. For du mister som hovedregel retten til din opsparede ferie, hvis du ikke sørger for at holde den inden 30. april.

1. maj starter et nyt ferieår. Det er en god idé, at du allerede nu får et overblik over din restferie. Du kan som hovedregel nemlig ikke overføre din ferie til det nye ferieår. Derfor bør du holde din restferie inden fristen den 30.april. 

Læs også: Værd at vide om forskellen på kalenderår og ferieår

Der er nogle undtagelser, hvor du enten kan overføre din ferie eller få den udbetalt. Læs mere nedenfor. 
 
Skriftlig aftale  
Du kan lave en skriftlig aftale med din arbejdsgiver om, at du overfører den ferie, du ikke har nået at holde. Du kan dog højst overføre fem dage. 

Vær opmærksom på overenskomsten, hvis din ansættelse er dækket af en. Ofte kan kollektive overenskomster have nogle andre bestemmelser om overførsel af ferie. 

Find blanketten til en skriftlig aftale med din arbejdsgiver om overførsel af ferie på borger.dk/feriekonto.  

Vær opmærksom på, at blanketten kun er tilgængelig i perioden 1. april til 30. september.  

Forhindret i at holde ferie  
Der kan være flere grunde til, at du har været forhindret i at holde ferie. Nogle af dem giver ret til at få resterende ferie udbetalt. Det gælder for eksempel, hvis du har været på barsel eller har været sygemeldt. 

Du søger om udbetaling på borger.dk/feriekonto - vilkår og datoer for udbetaling finder du samme sted
 
Feriepenge og opsigelse  
Når du fratræder, skal din arbejdsgiver indbetale din opsparede og ikke afholdte ferie til enten Feriekonto eller en Feriekortordning, hvis en sådan er aftalt. 

Du skal i denne forbindelse være opmærksom på, at ferie kan varsles til afholdelse i overensstemmelse med enten ferieloven eller nærmere aftale.

Pengene kan du få udbetalt ved at anmode enten Feriekonto eller en Feriekortordning om det, når du ønsker at holde ferie.  

Du kan se, hvor mange feriepenge du har sparet op ved at logge ind på borger.dk/feriekonto med dit NemID.

Ring til Ase hvis du er i tvivl 
Du er velkommen til at ringe til Ase Lønmodtager på 7013 7021, hvis du er i tvivl om dine rettigheder i forhold til ferie eller udbetaling af feriepenge.