Hvornår skal en ansat have løn på søgnehelligdage?

18.04.2017
Spørgsmålene om helligdage og løn kan være mange – især her i foråret, hvor helligdagene ligger som perler på en snor. Mange medlemmer af Ase Selvstændig spørger til reglerne for særligt søgnehelligdage. Derfor har vi spurgt juridisk konsulent Helle Kirkegaard Grue om et par centrale spørgsmål.

Helle Kirkegaard Grue (HKG) arbejder som juridisk konsulent i foreningen Ase Selvstændig. Hun svarer her på nogle af de spørgsmål, hun typisk møder fra medlemmerne om ansatte, løn og søgnehelligdage.

Hvad er en søgnehelligdag egentlig for en størrelse?

HKG: ”En søgnehelligdag er en helligdag, der falder på en hverdag, for eksempel store bededag her fredag den 12. maj.”

Kan min medarbejder kræve løn på en søgnehelligdag, selv om hun ikke skal arbejde?

HKG: ”Lad os først se på den situation, hvor den ansatte er dækket af en overenskomst. Her vil det stå beskrevet i overenskomsten. Men det typiske er, at der er forskel på, om medarbejderen er fastansat eller timelønnet. Fastansatte skal have deres fulde måneds- eller ugeløn, ligegyldigt om der er søgnehelligdage i perioden eller ej. ”

”Er din medarbejder derimod timelønnet - og dækket af overenskomst – vil du ofte skulle etablere en ’søgnehelligdagsopsparing’. Holder du lukket på søgnehelligdagen, fungerer opsparingen som en kompensation for den timelønnede, der ellers kun får løn for de timer, hun faktisk arbejder.

Når fx store bededag oprinder, får din timelønnede ansatte udbetalt en del af ’søgnehelligdagsopsparingen’. Det er altså det generelle billede, når der er tale om ansatte dækket af overenskomst.”

Hvordan er situationen, hvis min medarbejder ikke er overenskomstdækket og stadig ikke skal arbejde?

HKG: ”Start med at tjekke, hvad I har skrevet i kontrakten. Alternativt er der måske en defineret virksomhedspolitik, eller en kutyme der har skabt præcedens? Hvis svaret ikke findes et af disse tre steder, kan du gå ud fra, at fastlønnede ansatte skal have deres fulde løn, selv om de har fri på søgnehelligdage. Timelønnede kan du som udgangspunkt trække i løn for søgnehelligdage, når de ikke arbejder. For en timelønnet får jo netop kun løn for de timer, hun arbejder.”

Jeg holder ikke lukket på søgnehelligdage, og min ansatte skal arbejde. Hvad så med lønnen?

HKG: ”Igen vil jeg først forklare dig, hvordan det hænger sammen, hvis din medarbejder er dækket af en overenskomst. Her vil det fremgå af overenskomsten, om – og hvor meget – du skal betale ekstra for arbejde, der udføres på en søgnehelligdag. Det hedder et overenskomstbestemt tillæg. For timelønnede, der er dækket af en overenskomst, kan sagen være lidt mere kringlet, og jeg kan bedst råde dig til at tjekke den gældende overenskomst.”

Her er ingen overenskomst, og vi arbejder på søgnehelligdage. Hvad har min medarbejder krav på i løn?

HKG: ”Hvis der ikke er fældet noget ned i din ansattes kontrakt, og der heller ikke er nogen officiel politik eller kutyme, skal du som udgangspunkt blot betale din ansatte den sædvanlige løn. Tillæg kommer kun på tale, hvis det er klart aftalt i kontrakt eller personalehåndbog.”