Sådan melder du dig rask efter sygdom

08.02.2017

Efter sygdom skal du altid huske at melde dig rask i dit jobcenter. Det kan du kun gøre via jobnet.dk

Influenzasæsonen er i disse vintermåneder over os, og virussen holder mange danskere i sengen. Men når turen i sygesengen er overstået, skal du huske at melde dig rask så hurtigt som muligt. Du kan ikke få ret til dagpenge, før den dag du har meldt dig rask igen.

Det skal gøres digitalt
Som det efterhånden er med megen anden kommunikation med det offentlige, foregår også raskmeldingen digitalt. Det vil sige, at der kun er én måde, du kan melde dig rask på - og det er på jobnet.dk. Din kommune og Ase får automatisk besked om raskmeldingen.

Det er vigtigt, at du er opmærksom på, at det kun er raskmelding via jobnet.dk, der gælder. Så hvis din computer ikke virker, eller du ikke har adgang til internettet, må du skaffe dig adgang - enten hos venner, familie, biblioteket eller på selve jobcentret.

Ved tekniske problemer
Det kan somme tider ske, at jobnet.dk er lukket ned af tekniske årsager. Her skal du holde øje med, hvornår det åbner igen og hurtigst muligt raskmelde dig, når det sker. Selvom du i sådan en situation ikke har haft mulighed for at melde dig rask på første dag efter sygdom, vil du alligevel få dagpenge fra første dag efter sygdom.

Vi har også skrevet om, hvordan du sygemelder dig. Læs artiklen her.