Smil til verden – og få bedre service

07.02.2017
Ase tester i disse dage det nye koncept Servicelovers, som er opfundet af en dansk iværksætter. Ideen er, at vi ved at anerkende personer, der yder god service, belønnes med endnu mere god service.

At verden har det med at smile tilbage, når man smiler til den, ved de fleste. Samme enkle tilgang ligger bag Ases nye serviceværktøj, Servicelovers, som er opfundet af den danske iværksætter Christian Brauner. 

”Grundtanken er, at det, vi fokuserer på, får vi mere af. Så hvis vi fremhæver dem, der er gode til at yde service, så får vi også mere god service. Servicelovers er en app og et website, der gør det nemt at dele med andre, hvem man har oplevet at få god service fra,” forklarer han.   

Fordele for alle parter 
Ifølge Christian Brauner giver det ikke kun fordele for kunderne, men også for ansatte og virksomheder. 

”Medarbejderne er glade for anerkendelsen, som de også kan bruge på CV´et. Kunderne vil ofte hellere rose og fremhæve én person, de har fået hjælp af, end en hel virksomhed. Og virksomhederne, ja de vil selvfølgelig gerne have glade kunder,” siger iværksætteren. 

Medarbejderne gør forskellen 
Når Ases administrerende direktør, Karsten Mølgaard Jensen, skal forklare sin begejstring for Servicelovers, fremhæver han særligt én ting. 

”Hos Ase er vi meget optagede af, at være effektive og at kunne træde hurtigt til med hjælp. Men uanset, hvor effektive, vi bliver, så er det ikke systemer og it, men den enkelte medarbejder, der afgør, om medlemmerne føler sig godt hjulpet,” lyder det fra Karsten Mølgaard Jensen. 

Man må stadig godt kritisere 
At Ase har valgt at benytte sig af det nye koncept betyder dog ikke, at det ikke længere er muligt at give kritik. 

”Vi fortsætter med at lave tilfredshedsmålinger og tage hånd om det, hvis nogen synes, vi kunne have leveret bedre service. Hvis vi kan gøre noget bedre, vil vi altid gerne have det at vide. Men med Servicelovers er smilet i fokus, og vi tror på, at vi får endnu bedre service ved at dyrke det positive,” siger Karsten Mølgaard Jensen. 

Mere service i hele Danmark 
Den tilgang er Christian Brauner ikke overraskende enig i, og han påpeger da også, at konceptet rækker langt ud over Ase. 

”Vi vil gerne starte en bevægelse med Servicelovers, hvor vi ikke er bange for at fremhæve én person i en given virksomhed, vi har fået god hjælp af. Ved at gøre det, kan vi starte en positiv spiral og hæve serviceniveauet i hele Danmark,” siger Christian Brauner. 

Sådan virker det 
Medlemmer som ifølge Ases tilfredshedsmålinger har oplevet god service, bliver efterfølgende spurgt, om de vil give en personlig anbefaling af den medarbejder, de har fået hjælp afKonceptet afprøves til at begynde med kun i udvalgte teams, så Ase kan vurdere, om både medlemmer og ansatte synes, det giver værdi.