Glem ikke dine tidsbegrænset ansatte

12.06.2018
Du har gjort alt det rigtige. Du fik kontrakten på dine tidsbegrænsede medarbejdere på plads, sæsonen kører, og alt er godt. Men du gør klogt i lige at overveje situationen igen, inden kontrakten udløber.

Der er flere grunde til, at du bør være opmærksom på, præcis hvornår en sæsonmedarbejders tidsbegrænsede kontrakt udløber. Både for din egen og medarbejderens skyld.

Hold styr på, hvornår kontrakten præcis udløber
Hvis du ikke på stående fod kan huske, hvornår din medarbejder på en tidsbegrænset kontrakt, præcis stopper, så tjek det lige. Ikke blot er det fint lige at minde medarbejderen om det. Det er også en mulighed for dig til at se på, om du måske har brug for medarbejderen efter kontraktens udløb.

Verdens bedste medarbejder
Hvis en tidsbegrænset ansat viser sig at være guld værd for dig, og du derfor godt kunne tænke dig at beholde vedkommende ud over kontraktens datoer, så er det naturligvis muligt. Du skal fastansætte vedkommende. Det kræver en helt ny kontrakt.

Kunne du bare godt tænke dig at beholde medarbejderen lidt længere, fx et par måneder, så er der langt strengere krav. En forlængelse af en tidsbegrænset kontrakt er nemlig kun mulig, hvis der er en såkaldt "objektiv grund" til det. Det kan fx være, at en anden (fastansat) medarbejder netop er på vej på barsel, og du således kan forlænge den tidsbegrænset ansatte med et barselsvikariat. Andre "objektive grunde" er sygdom, orlov eller graviditet.

Pas på - hvis I misser den tidsbegrænsede kontrakts udløb
Selvstændige har som regel nok at se til. Og hvis du har ansat en medarbejder på en tidsbegrænset kontrakt, er det nok netop derfor! Og mens musikken spiller, glemmer I måske alt om, hvilken dato festen skulle stoppe. Hvis medarbejderen - af den ene eller anden grund - ikke stopper den aftalte dag, er ansættelsesforholdet med ét slag at betragte som en fastansættelse. Til trods for kontraktens ordlyd. Du hænger altså på medarbejderen, og han/hun skal nu have en almindelig opsigelse. Blot på grund af en forglemmelse. Kontrakten vil samtidig være mangelfuld. I værste fald kan medarbejderens fagforening kunne kræve en godtgørelse for dette.

Det bedste råd at give dig er, at du skal være vågen. Som medlem af foreningen Ase Selvstændig er du naturligvis også velkommen til at ringe til os på tlf. 7013 7013, hvis du har brug for at vi rådgiver dig netop i din situation. Vi sidder klar alle hverdag mellem kl. 8 og 17, fredag dog kun til kl. 16.