Sådan varsler du dine medarbejdere, hvis du ferielukker

06.02.2018

Holder din virksomhed lukket i forbindelse med påsken i marts, er det ved at være tid til at varsle dine medarbejdere. I samme ombæring kan du varsle sommerferielukning – hvis det er aktuelt for din virksomhed.

Foråret spirer snart, og så står påsken på spring. Overvejer du at lukke virksomheden ned i de dage, der ikke er påske-helligdage, er der regler for, hvordan du griber det an over for dine medarbejdere.

Som udgangspunkt fastsætter du medarbejdernes ferie ved en forhandling, hvor du så vidt muligt skal forsøge at imødekomme deres ønsker. Det er god stil. I sidste ende er det dog dig, der bestemmer, hvornår dine medarbejdere skal holde ferie. For du skal naturligvis tænke på din virksomheds drift. Din opgave er imidlertid at varsle dine medarbejdere korrekt.

Ferie skal varsles
Når du som arbejdsgiver fastlægger dine medarbejderes ferie, skal den varsles. Her skelner du mellem hovedferie og restferie. Hovedferien udgør tre uger (15 dage), der skal ligge inden for perioden 1. maj til 30. september.

Restferien er de resterende 10 dage, som du kan placere hele året – fx omkring påske. Restferie skal varsles med mindst én måned. Så det er ved at være tid i forhold til evt. påskelukning.

Hovedferien – som du fx kunne ønske at placere i juli, fordi det ofte er en død periode – skal du varsle med tre måneder. Så husk at regne baglæns, hvis du vil placere dine medarbejderes sommerferie.

Vær opmærksom på, at der er regler for, hvor mange dage du skal give i sammenhæng for henholdsvis hovedferie og restferie. Er du medlem af foreningen Ase Selvstændig, er du velkommen til at ringe og få vejledning om dette ud fra netop din situation.

Hvordan skal du varsle konkret?
Der findes ingen lovkrav om, hvordan du skal varsle ferie. Men som arbejdsgiver er det dig, der har ansvaret for, at informationen er kommet frem til dine medarbejdere i ordentlig tid. Skriftlig varsling er altid en god måde at gøre det på, og jo før dine medarbejdere ved det, jo bedre. Skal man ud at bestille rejser til højsæsonen, er det rart for medarbejderne at kunne gøre det i bedst mulig tid – for pengepungens skyld.

Brug ansættelseskontrakten
Hvis du ved, at din virksomhed hvert år fx vil have lukket i påsken ud over i helligdagene, eller at du altid vil holde sommerferielukket i uge 27, 28 og 29, kan du skrive det ind i dine medarbejderes ansættelseskontrakt. Så er din varsling altid på plads.