Husk at indberette dit årsresultat til Skattestyrelsen senest 1. juli

17.06.2019

Husk at du senest den 1. juli skal oplyse Skattestyrelsen om din virksomheds årsresultat for 2018. Det gælder hvad enten din virksomhed er personligt ejet, eller om du har et selskab som fx et ApS eller et IVS.

Udarbejdet af Ase Selvstændig

Skattestyrelsen har allerede en del oplysninger om din virksomhed. Men du skal selv tjekke dem efter – og ikke mindst selv indberette dit årsresultat for 2018. Fristen for indberetningen er den 1. juli 2019.

Årsresultatet er summen af alle indtægter, og summen af alle udgifter, i virksomheden i 2018, og du skal opgive resultatet hvad enten du er endt med overskud eller underskud. Du skal også oplyse resultatet selv om du har lukket din virksomhed i 2018 eller i 2019.

Hvis din virksomhed er et selskab…
… skal du oplyse dit årsresultat til Skattestyrelsen via TastSelv Erhverv, under selskabsskat. Skattestyrelsen forklarer mere på skat.dk/selskaber.

Hvis din virksomhed er personligt ejet…
… skal du oplyse dit årsresultat til Skattestyrelsen via TastSelv Borger. Har du brug for vejledning, hjælper Skattestyrelsen dig på skat.dk/oplysnu.

Hov, hvad blev der af selvangivelsen?

Når du indberetter din virksomheds årsresultat, er det selvfølgelig en selvangivelse. Men Skattestyrelsen har fra i år ændret navnet ’selvangivelse’ til ordet ’oplysningsskema’. Opgaven og fristen er den samme som før, men det kære barn har altså fået et nyt navn.