Sådan skal du give besked om din sommerferie

20.05.2020

Giv dit jobcenter besked i rigtig god tid om din sommerferie. Jo før, jo bedre. Er du for sent ude, kan du blive indkaldt til møde midt i din ferie. Og mon ikke du har andre planer?

Måske har du for længst besluttet, om ferien skal bruges under sydens sol, i fjernsynets blå skær med Tour de France, ude i det grønne danske sommerland eller noget helt fjerde. Under alle omstændigheder vil vi opfordre dig til at fortælle jobcentret, hvornår du holder din ferie. Lige så snart du ved det.

Vær i god tid på jobnet.dk – og undgå at blive kaldt til møde i din ferie

På papiret har du kun pligt til at meddele jobcentret din ferie senest 14 dage før den begynder. Men hvis du venter med at fortælle jobcentret om din ferie til sidste øjeblik, kan det krydse en mødeindkaldelse. Hvis du er rigtig uheldig, kan du altså blive indkaldt til et møde i din ferie. Og som du sikkert ved, er der mødepligt på jobcentret. Derfor: Skynd dig at meddele din ferie så hurtigt du kan på jobnet.dk

Hvis du skal søge om feriedagpenge…

Har du feriedagpenge til gode, er det hos os i din a-kasse – på mitase.dk – du skal søge. Det kan du gøre lige så snart du har meddelt ferie til jobcentret, eller allersenest på din første feriedag. Du skal bare huske, at du altid skal bruge eventuelt egen optjent ferie, før feriedagpenge kan komme på tale.

Husk, at ferieåret slutter den 31. august 2020. Feriedagpenge kan ikke overføres til næste ferieår. Du skal derfor have afholdt de dage, du vil søge om feriedagpenge for, senest den 31. august 2020. Fristen for at søge om feriedagpengene er den 30. september 2020.

Rigtig god sommer – og sommerferie!