30-10-2015

Morten fik tre jobsamtaler i hus på en uge

26-årige Morten Hougaard fik blod på tanden, da han under et jobsøgningsforløb fik flere samtaler i hus, end han havde fået i flere måneder.

Case Morten Hougaard

Af: Line Dall
Foto: Privat

Det var egentlig ikke så meget, der skulle til. Et par ændringer i opbygningen, uddybninger af kvalifikationer og en tynd streg i ansøgningen og CV’ets kanter, og så var den der. Tre jobsamtaler i hus på en uge.

De få tips og forbedringer til ansøgning og CV fik 26-årige Morten Hougaard fra Aabenraa på et jobsøgningsforløb, som han var blevet anbefalet af en af Ases konsulenter.

Som nyuddannet social- og sundhedshjælper stod han i 2010 uden den store jobmæssige erfaring og oplevede, at det var svært at finde et fast arbejde.

I årene frem til 2014 havde han haft forskellige vikar- og ferieafløserjobs, og han havde også påbegyndt uddannelsen til social- og sundhedsassistent.

”Det var helt vildt”
Det var først, da han på jobsøgningskurset fik tips og input til, hvordan han kunne optimere ansøgninger og CV, at jobsamtalerne begyndte at komme.

- Jeg fik øjnene op for, hvad jeg kunne gøre anderledes, og hvordan jeg helt konkret kunne forbedre min måde at skrive ansøgninger på, siger Morten Hougaard og fortsætter:

- Mens jeg var på kurset, blev jeg indkaldt til tre jobsamtaler. Det var helt vildt. Efter kurset fik jeg blod på tanden.

Gør noget ved de små ting
Morten Hougaard ved ikke med sikkerhed, hvad der gjorde, at han pludselig blev kaldt til jobsamtalerne, men et par tips vil han gerne dele med andre – især unge - der søger arbejde.

- Jeg fandt ud af, at det er meget små ting, der gør, at de lægger mærke til dig og ansøgningen. Jeg begyndte fx at lave en tynd streg rundt i kanten på min ansøgning. Det er nok til at skabe opmærksomhed hos arbejdsgiveren. Den skiller sig ud fra mængden på måske 100 ansøgninger, forklarer Morten Hougaard.

Derudover begyndte han at udvide sin jobsøgning, så han også søgte jobs, som han ikke er uddannet til:

- Selvom jeg er uddannet social- og sundhedshjælper, kan jeg jo godt varetage andre jobs hos fx Post Danmark eller som ernæringsassistent.

Skraber erfaringer sammen til drømmejobbet
Selvom han endnu ikke har fået et fast fuldtidsjob i hus, men i stedet har forskellige vikariater, tror han på, at det nok skal komme.

I øjeblikket arbejder han som ferieafløser i hjemmeplejen, og det er han glad for.

- De kan måske ikke tilbyde mig en fast stilling efterfølgende, men mit nuværende job skal helt sikkert hjælpe mig på rette vej. Jeg tror på, at jeg har en bedre chance i feltet af ansøgere, fordi jeg er i et job, hvor jeg virkelig klør på.

Morten Hougaards drømmejob er en elevstilling som ernæringsassistent, da han har bestået grundforløbet på uddannelsen.

- Jeg vil rigtig gerne lave mad til ældre og unge. Jeg vil allerhelst lave mad til unge på en efterskole – det er klart mit drømmejob, siger han.