22-05-2015

Anja fik job efter uddannelsesvejledning

Anja Kure så ud over begrænsningerne og fokuserede i stedet på muligheden for videreuddannelse, da hun blev ledig. Anja videreuddannede sig dog ikke, da hun fik fast job som underviser hos København Nord.

Case: Anja fik job

Af: Line Dall 
Foto: København Nord

Faktisk havde Anja Kure sat sig for at finde ud af, om hun kunne videreuddanne sig, da hun i juni sidste år blev ledig.

Det var da også det, som var udgangspunktet for samtalen med uddannelseskonsulent Jesper Jessen fra København Nord, som Ase samarbejder med.

”På mødet snakkede vi om mine kompetencer og ikke mindst om min fortid og fremtid. Jeg overvejede, om jeg skulle læse videre, fordi jeg har en to-årig uddannelse som designteknolog,” siger Anja Kure, der gerne ville have mere uddannelse på papiret.

Anja havde de rigtige kompetencer
Jesper Jessen vejleder Ases medlemmer, der – ligesom Anja Kure - overvejer at uddanne eller videreuddanne sig.

”Jeg spottede hurtigt, at de kompetencer, som Anja har, kunne vi bruge hos os. Derfor snakkede vi om kursusafdelingen i København Nord, og jeg tog hjem og undersøgte, om vi kunne tilbyde hende et job,” fortæller Jesper Jessen.

Han kunne vende tilbage med et positivt svar til Anja Kure; hun kunne begynde som underviser i fagene detail, design og it på deltid hos København Nord.

Et spørgsmål om timing
Anja Kure begyndte på sit nye job allerede den 1. september.

”Det har været timing og netværk, der skaffede mig jobbet. Det er rigtig dejligt. Og jeg tror, jeg dukkede op på det rigtige tidspunkt,” siger Anja Kure og tilføjer:

”Jeg tænker meget i muligheder. For mig handler det om, hvilke muligheder jeg har, og hvad der er bedst for mig. Jeg følte, at der skulle ske noget med det samme. Det handlede om at finde ud af, om jeg skulle dygtiggøre mig for at få et arbejde, eller om jeg skulle ud og få et arbejde med det samme, hvis det var muligt.”

Det betaler sig at netværke
Anja Kure har nu arbejdet hos København Nord i et halvt år. I den tid har hun haft ansvaret for opstart af undervisning i detail, hvor hun har lavet al undervisningsmaterialet til de studerende.

”Det var helt klart et job, jeg ville have søgt på almindelig vis, hvis ikke denne mulighed var opstået,” siger hun.

Jesper Jessen mener, at Anja Kures vej til et nyt job er et eksempel på, at det er en god idé at være åben og bruge tid på at sætte sig ind i, hvilke muligheder man har som ledig.

”En historie som Anjas er rigtig positiv, fordi det viser, at det betaler sig at komme ud og netværke,” siger han.

Som ledig og medlem af Ase har du også mulighed for at få sparring med en uddannelseskonsulent fra København Nord.

Hvis du gerne vil danne dig et overblik over dine uddannelsesmuligheder, anbefaler København Nord følgende nyttige hjemmesider, hvor du kan søge inspiration:

  • efteruddannelse.dk
  • kurserforledige.dk
  • amukursus.dk
  • ug.dk