06-11-2017

Undgå restskat – få styr på din forskudsopgørelse for 2018

Det er blevet tid til at tjekke forskudsopgørelsen og registrere dine fradrag, så du betaler det rigtige beløb i skat.

Penge Og Lommeregner _800x 250

I november skal forskudsopgørelsen tjekkes og rettes. Ved at få de rigtige beløb med i forskudsopgørelsen undgår du ubehagelige overraskelser i form af restskat for næste år.

Find dine fradrag
SKAT kender mange af dine fradrag fra tidligere år. Men hvis dine forhold ændrer sig i løbet af året, skal du selv sørge for at ændre forskudsopgørelsen. Er du i tvivl om du får de rigtige fradrag, så tjek SKATs fradragsvejleder.

Her skal du ændre forskudsopgørelsen
Du skal fx ændre forskudsopgørelsen, når du får nyt job eller bliver ledig. Det samme gælder, hvis du køber eller sælger ejendom, eller hvis du bliver gift eller skilt. At glemme at ændre forskudsopgørelsen kan give dyre og kedelige overraskelser i form af restskat. Se mere om, hvornår du skal rette din opgørelse på skat.dk/forskud

Andre regler for selvstændige
Denne artikel er skrevet til dig, som er ansat og får udbetalt løn. Driver du egen enkeltmandsvirksomhed, så læs i stedet denne artikel.

Bemærk, at hvis du fx driver et ApS, vil du ofte være ansat i dette og udbetale løn til dig selv. I så fald regnes du i denne sammenhæng for at være lønmodtager.