05-12-2017

Gode råd hvis du har juleassistance ansat på tidsbegrænset kontrakt

Har du sæsonhjælp ansat på tidsbegrænset kontrakt her op til jul, skal du være opmærksom, inden kontrakten udløber.

Sæsonarbejde I Julen

Der er flere grunde til, at du bør være opmærksom på, præcis hvornår en sæsonmedarbejders tidsbegrænsede kontrakt udløber. Både for din egen og medarbejderens skyld.

Hold styr på, hvornår kontrakten præcis udløber
Hvis du ikke på stående fod kan huske, hvornår din medarbejder præcis stopper, så tjek det lige. Det er fint lige at minde medarbejderen om det. Og det er også en mulighed for dig til at se på, om du måske har brug for medarbejderen efter kontraktens udløb.

Verdens bedste medarbejder
Hvis en tidsbegrænset ansat viser sig at være guld værd for dig, og du derfor godt kunne tænke dig at beholde vedkommende ud over kontraktens datoer, så er det naturligvis muligt. Du skal i givet fald fastansætte vedkommende. Det kræver en helt ny kontrakt eller et tillæg til den tidsbegrænsede kontrakt.

Kunne du bare godt tænke dig at beholde medarbejderen lidt længere, fx et par måneder, så er der langt strengere krav. En forlængelse af en tidsbegrænset kontrakt er nemlig kun mulig, hvis der er en såkaldt "objektiv grund" til det. Det kan fx være, at en anden (fastansat) medarbejder netop er på vej på barsel, og du således kan forlænge den tidsbegrænset ansatte med et barselsvikariat. Andre "objektive grunde" er sygdom, orlov eller graviditet.

Pas på - hvis I misser den tidsbegrænsede kontrakts udløb
Mens juleræset drøner derudaf, risikerer man at glemme alt om kontrakter og udløb. Men pas på. Hvis medarbejderen - af den ene eller anden grund - ikke stopper den aftalte dag, er ansættelsesforholdet med ét slag at betragte som en fastansættelse. Til trods for kontraktens ordlyd. Du hænger altså på medarbejderen, og han/hun skal nu have en almindelig opsigelse. Blot på grund af en forglemmelse. Kontrakten vil samtidig være mangelfuld. I værste fald kan medarbejderens fagforening kunne kræve en godtgørelse for dette.

Det bedste råd at give dig er, at du skal være vågen. Og hvis du er medlem af foreningen Ase Selvstændig kan vi naturligvis rådgive dig nærmere i netop din situation.