09-08-2017

Sådan arbejder dine kontingentkroner

Din a-kasse er en forsikring, og er du med i foreningen Ase Selvstændig, er du også godt dækket ind som arbejdsgiver i forhold til udvikling af dig selv og din virksomhed. Men ved du egentlig præcis, hvordan dit kontingent arbejder for dig?

Når du er medlem af en a-kasse – og også en forening – kan du trække dit kontingent fra i skat. Det er en ren økonomisk fordel at have i baghovedet, når du tænker på, at et samlet månedligt kontingent i Ase for både a-kasse (489 kr.) og forening (67 kr.) udgør 556 kroner.

Hvadfaarduforditkontingent2018 I
Du får rådgivning og kan udvikle din virksomhed for blot 67 kr. om måneden

Foreningen Ase Selvstændig er ikke kun sat i verden for at hjælpe dig i situationer, hvor du har brug for juridisk hjælp om ansættelsesret, personalejura og HR. For 67 fradragsberettigede kroner pr. måned giver dit medlemskab af Ase Selvstændig også fri adgang til alle Ases kurser og arrangementer. En sund virksomhed og et godt arbejdsliv handler både om orden i formaliteter og jura, men også om løbende at tjekke sit perspektiv. Det faglige såvel som det personlige. Er du ikke allerede medlem, var det måske værd at overveje Ase Selvstændig, alene for adgangen til at hente ny inspiration.

67 kr. arbejder for dig
I Ase omsætter vi dine 67 kr. pr. måned til udviklingsmuligheder for dig og din virksomhed samt uafhængig juridisk rådgivning, der varetages af specialister inden for personalejura og ansættelsesret. Dine 67 kr. går til deres løn og de omkostninger, som driften af foreningen medfører så som husleje og it. Du får:

  • Hjælp til rekruttering og gratis opslag på jobindex.dk
  • Juridisk rådgivning hos Ases specialister inden for HR, personalejura og ansættelsesret
  • Hjælp til at udarbejde ansættelseskontrakter og lignende dokumenter
  • Sparring på HR og ledelsesmæssige udfordringer
  • Fri og ubegrænset adgang til kurser, workshops og foredrag
  • Økonomisk rådgivning – uvildig, professionel hjælp særligt til selvstændige
  • Inkassorådgivning
  • Værktøjskassen – en samling af professionelle kontrakter, breve og skabeloner, lige til at udfylde, så du har styr på medarbejdere, kunder og salg

Dit a-kassekontingent består af tre dele
En forsikring er lidt en underlig størrelse. Den er tryg og rar at have, men dybest set håber man, at man aldrig får brug for den. Den tryghed, du forsikrer dig til i a-kassen, koster 489 kr. om måneden, og pengene bliver lagt i tre bunker. Den absolut største sum – 344 kr. – går direkte til staten og er selve forsikringssummen, fastsat af staten. Hvis du må lukke din virksomhed, er det staten, der afholder udgiften til dine dagpenge.

Det er til gengæld Ase, der står for at administrere alt omkring udbetaling af dagpengene (på statens vegne). Det omfatter også rådgivning og information om, hvordan dagpengesystemet fungerer i praksis, ligesom det er Ase, der hjælper dig med at opfylde alle de krav, staten stiller til ledige. Dertil kommer individuelle samtaler og tilskud til efteruddannelse. Så der er naturligvis en del både it, lokaler, drift – og mennesker – bag. Alt dette arbejder 138 kr. af dit kontingent for hver måned. Tilbage er 7 kr., der går til ATP.

Hvadfaarduforditkontingent2018 II

Efterløn – mest for dig født før 1956
Hvis du betaler til efterlønsordningen, kommer bidraget til dette oveni a-kasse- og eventuelt fagforeningskontingent. Men det er en helt anden historie, hvor din alder også spiller ind på mulighederne.