Sådan søger du dagpenge

Det er ikke så svært at søge dagpenge, som du måske tror. Det vigtigste er, at du gør det i god tid og har styr på de papirer, der er nødvendige for, at vi hurtigt kan behandle din ansøgning. Du skal blandt andet kunne dokumentere, at du er endelig ophørt med at drive virksomhed. Husk også, at du skal melde dig ledig på jobcentret den første dag, du er ledig.

Sådan søger du dagpenge:

1Log ind på MitAse

Log dig hurtigst muligt på MitAse. Du kan enten logge på med NemID eller med din Ase pinkode.

2Tilmeld dig E-postordningen på mitase.dk

Tilmeld dig Ases E-post på mitase.dk, hvor du også kan læse mere om tilmeldingen.

3Udfyld og send ansøgning om dagpenge

Du taster ansøgningen og sender den elektronisk til os. Det tager lidt tid at udfylde ansøgningen, så afsæt gerne en halv time for at være på den sikre side.

4Modtag mail

Når vi har modtaget din ansøgning, ser vi på, om du opfylder betingelserne for at få dagpenge. Du får senere en mail via E-post med besked om, hvorvidt du kan få dagpenge eller ej.

5Få dagpenge

Hvis du allerede har tastet dit første dagpengekort, overfører vi pengene til din Nemkonto inden for en uge, efter du har fået mail via E-post.
Hvis du ikke har tastet dit første dagpengekort, skal du gøre det hurtigst muligt. Der går op til en uge, fra du har tastet dit dagpengekort, til vi overfører pengene til din Nemkonto.

6Tast dagpengekort

Husk at du hver måned skal taste dit dagpengekort på MitAse for at få dine dagpenge. Du kan i udbetalingskalenderen se, hvornår kortet åbnes for tastning.

7Kontakt os

Hvis du har spørgsmål, kan du ringe til os på 7013 7013.

For at få dagpenge som selvstændig skal du være endeligt ophørt med at drive virksomhed. Fra den dag du ophører med din virksomhed, går der som hovedregel tre karens-uger, før du kan få dagpenge. Husk også at tilmelde dig på jobcentret.

Du kan få op til 223.596 kr. om året (2018-tal) i dagpenge før skat. Det svarer til 18.633 kr. om måneden før skat.

Værd at vide

Spørgsmål og svar

Hvad betyder ’endeligt ophør’?

Du er endeligt ophørt med din virksomhed, når:

  • virksomheden er solgt eller
  • virksomheden er bortforpagtet gensidigt uopsigeligt i mindst 5 år eller
  • virksomheden er afviklet så langt, at du er totalt afskåret fra at drive den.

Du kan også anses for endeligt ophørt, når du er trådt ud af
en virksomhed, der videreføres af din ægtefælle eller
medejer(e).

Bemærk, at der til hver ophørsmulighed er knyttet en række specielle betingelser, bl.a. krav om dokumentation, som du skal opfylde for at få dagpenge.