Sådan får du hjælp til at vælge den bedste kandidat

Det kan blive dyrt at ansætte den forkerte medarbejder. Derfor tilbyder vi dig nogle guidelines til at afvikle ansættelsessamtaler - og dermed få et godt beslutningsgrundlag for at vælge den bedste kandidat til jobbet.

Her kan du se, hvad du skal gøre for at få vores hjælp:

1Ring til os

Ring til os på 7013 7013. For selv om det er dig, der skal afholde samtaler med de mest interessante kandidater, kan vi hjælpe dig med forberedelsen.

I telefonen aftaler vi, hvilken form for sparring du har brug for - og hvornår i processen du har brug for den. Det kan fx være input til, hvordan samtalerne skal foregå. Hvilke spørgsmål du skal stille. Og hvad der er vigtigt at få fortalt om jobbet.

2Indkald ansøgerne

Husk at være ude i god tid med at indkalde ansøgerne.

3Forbered samtalerne

Vær grundig, når du forbereder dig på ansættelsessamtalerne. Overvej styrker og svagheder ved hver enkelt kandidat. Og gør dig klart, hvad du ønsker at få belyst særligt grundigt hos den enkelte. Afsæt tid efter hver samtale til at notere plusser og minusser og dit overordnede indtryk af kandidaten.

4Vælg den rigtige til jobbet

Når du skal vælge, hvem af kandidaterne, du gerne vil ansætte, kan du måske komme i tvivl. Ring til os, så vi kan hjælpe dig frem til en afklaring - og den bedste medarbejder.

5Kontakt os

Du kan på et hvilket som helst tidspunkt i processen ringe til os på
7013 7013, så vi kan hjælpe dig videre.

Værd at vide

Spørgsmål og svar

Hvad er vigtigst - faglige kvalifikationer eller god kemi?

Det vil altid afhænge af en individuel vurdering. Er du i tvivl, kan vi hjælpe dig.

Skal jeg indhente referencer på mine foretrukne kandidater?

Det kan være en god idé at indhente referencer, hvis du vil have belyst flere sider af kandidaten, men det er ikke altid relevant.

Kan jeg få hjælp til at rekruttere medarbejdere til flere stillinger samtidig?

Ja, der er i princippet ingen begrænsning på antallet.