forsikringer

Når man starter en virksomhed, er der derfor forsikringer som er en god idé at tegne, og så er det forsikringer, som man er forpligtet til at tegne. Nedenfor kan man få overblikket over, hvilke forsikringer der er frivillige, og hvilke der er lovpligtige.

lovpligtige forsikringer

Som indehaver af en virksomhed, skal man have en arbejdsskadeforsikring og erhvervssygdomsforsikring.

arbejdsskadeforsikring

Hvis man har ansatte i ens virksomhed, har man pligt til at tegne en arbejdsskadeforsikring. Det gælder, uanset om man bruger lønnet eller ulønnet arbejdskraft. Man kan tegne en arbejdsskadeforsikring i de fleste forsikringsselskaber i Danmark.

erhvervssygdomsforsikring

Hvis man har ansatte i ens virksomhed, uanset om de ansatte får løn eller ej, har man pligt til at tegne en erhvervssygdomsforsikring. Arbejdsmarkedets Erhvervssygdomsforsikring (AES) sikrer, at ens ansatte kan få erstatning og/eller godtgørelse, hvis de får en erhvervssygdom.

Læs mere om AES her.

sygedagpengeforsikring

Hvis man bliver syg som selvstændig, har man ret til sygedagpenge fra kommunen efter 14 dage.

For at man er berettiget til sygedagpenge skal man dog opfylde de betingelser, der er i sygedagpengeloven – bl.a. skal man have været selvstændig i ’væsentligt omfang’ i løbet af de seneste 12 måneder. Man skal også have haft overskud i virksomheden. Det er muligt at tegne en tillægsforsikring, så man kan få sygedagpenge allerede fra dag 2, hvor man er syg.

Man kan tegne en sygedagpengeforsikring her.

erhvervssygdomsforsikring

Hvis man har en enkeltmandsvirksomhed, og man får en erhvervssygdom – en sygdom, der er forårsaget af ens arbejde eller ens arbejdsforhold – er man dækket, hvis man har en erhvervssygdomsforsikring.

Arbejdsmarkedets Erhvervssygdomsforsikring (AES) gælder også, selv om der er gået mange år, siden man er blevet udsat for skadelige påvirkninger.

Læs mere om AES, og tegn forsikringen her.

frivillige forsikringer

 

Ud over de lovpligtige forsikringer, er der en lang række forsikringer, som man kan tegne som indehaver af en virksomhed. Disse er man ikke forpligtet til, men kan fungere som en ekstra dækning. Hvis man har en enkeltmandsvirksomhed, drejer det sig bl.a. om en erhvervssygdomsforsikring, sygedagpengeforsikring og lønsikring.

Læs mere om forsikringer

Ud over de nævnte forsikringer, er der flere andre forsikringer, som man kan tegne som selvstændig. Læs mere på iVækst.dk, og bliv klogere på, hvilke forsikringer der kunne være relevante.

endnu ikke medlem?

bliv medlem