Der blev både ringet og skrevet tillykke!

Hvad kan a-kasse egentlig hjælpe dig som selvstændig med? Det fandt Karina Rundquist ud af, da hun desværre måtte lukke hendes virksomhed efter syv år som selvstændig.

Karina er medlem i Ase og tidligere selvstændig. Hun har haft sin egen klinik hvor hun blandt andet har tilbudt behandlinger som akupunktur, massage og terapi. De sidste mange år har været hårde for selvstændige erhvervsdrivende, hvor flere og flere desværre har måtte lukke deres livsværk. Først kom COVID-19, som bød på tvangslukninger og restriktioner, så kom Ruslands invasion af Ukraine, efterfulgt af inflation som har resulteret i prisstigninger på stort set alle fronter - noget vi alle sammen kan mærke, men især selvstændige, som Karina.

 

Læs også hvordan Lene Bach Nørmølle bruger Ase fagforening som selvstændig

"Jeg blev guidet igennem hvordan jeg kunne få hjælp"

Da Karina lukkede sin virksomhed, var hun 45 år gammel og et sted i livet hvor hun skulle tage et vigtigt valg for hendes fremtidige arbejdsliv. Skulle hun tilbage på skolebænken og færdiggøre hendes akademimerkonom i ledelse eller skulle hun foretage et karriereskift? I så fald, hvilken vej skulle hun gå? Inden Karina reelt blev ledig, tog hun kontakt til Ase for at høre, hvordan hendes situation ville være fremadrettet, nu hvor hun havde været selvstændig.

Her oplevede hun, at hun blev guidet igennem hvordan hun kunne få hjælp i hendes situation:

”Altså vi snakkede ikke ’kroner og øre’, det var ikke det vi snakkede om. Det jeg ville vide var, kan jeg få hjælp? Og ja, det kunne jeg. Det var jo egentlig ikke nødvendigt i mit hoved – jeg tænkte, at jeg selvfølgelig havde et arbejde, det skulle jeg nok finde. Men jeg ville bare gerne vide, hvordan jeg stod. Men sådan gik det ikke. Jeg havde desværre ikke et arbejde lige med det samme. Så ringede jeg igen og fik snakken med Ase. Her hjalp de med udregning, altså hands-on hvad jeg kunne få økonomisk, også i henhold til at jeg måske var studerende ved siden af” – fortæller Karina.

Der blev vist stor empati og fuld forståelse, det hele virkede så professionelt
Karina Rundquist, medlem af ase

Mødt med forståelse og empati

For Karina har det været essentielt at kunne bruge Ase som en sparringspartner i forbindelse med lukningen af hendes virksomhed, men også i forbindelse med hendes jobsøgning. Karinas første rigtige samtale med Ase var over telefon, hvor hun stod tilbage med en følelse af at være velinformeret og godt klædt på til hendes tid som jobsøgende.

”Den telefoniske samtale var virkelig god, både i form af information og kommunikation. Der blev vist stor empati og fuld forståelse, det hele virkede så professionelt. Herefter blev jeg indkaldt til et møde med en job- og karrierekonsulent, og det var et super godt møde. Hun kunne se, at jeg allerede havde været i gang med forskellige ansøgninger, og da jeg kunne melde tilbage at jeg havde fået jobbet jeg håbede på, blev der både ringet og skrevet tillykke – en super positiv oplevelse!”

Ase a-kasse griber dig, hvis drømmen brister

 

Det er ikke nødvendigvis nemt at være selvstændig. Selvom den gode idé er der, og du er villig til at lægge mange timer i din drøm, er det et faktum, at mange nystartede virksomheder desværre må dreje nøglen om inden for de første fem år. Det er derfor vigtigt at have et sikkerhedsnet og en sparringspartner, hvilket Ase kan hjælpe dig med. Står du midt i et karriereskift som selvstændig eller lønmodtager og har du brug for råd og sparring? Du er altid velkommen til at ringe til os. Vi sidder klar ved telefonerne: 7013 7013.

Endnu ikke medlem?

Bliv medlem