Du får

Ase a-kasse griber dig, hvis du bliver ledig.

✔ GRATIS fagforening de første 6 måneder ved køb af a-kasse.


Dagpenge op til 24.199 kr./md. (2024-tal).

Adgang til Ase Lønsikring. Du kan få op til 50.000 kr. oven i dine dagpenge. 

✔ Nyhed! Rabat på eksamens- eller lektiehjælp hos Toptutors. 

 Alle møder målrettes ift. din situation.

Sparring om jobsøgning. Du får hjælp af vores jobkonsulenter til at lægge en god plan for, hvordan du bedst lander dit næste job.

Rådgivning til at skrive ansøgning og CV

Vejledning inden jobsamtale. 

Adgang til fordelagtige Tryg forsikringer.

✔ Online kurser. Du får konkrete redskaber til at forbedre din jobsøgning og finde inspiration til bl.a. LinkedIn.

 

Meld dig ind i dag
Ase Kontor 2065
Mand til samtale der smiler
Hermed mine varmeste anbefalinger til ASE. Jeg har fået alt den sparring og støtte, jeg kunne ønske mig til at komme godt videre.
Anne, Ase medlem

Vi tilbyder også:

Ofte stillede spørgsmål

Hvem kan blive medlem af Ase a-kasse?

Hos Ase er alle velkomne. Vi er en tværfaglig a-kasse for alle, der er åben for medlemmer på tværs af faggrupper og for alle former for beskæftigelse, uanset om du er lønmodtager, selvstændig eller studerende.

Specielt om a-kasse for selvstændige

Specielt om a-kasse for studerende

Udpluk af erhverv vi repræsenterer

Hvordan skifter jeg a-kasse?

Hvis du allerede er medlem af en a-kasse, og gerne vil skifte til Ase, er det ligetil og vi er klar til at hjælpe og sikre at overflytningen bliver gjort korrekt.

Meld dig ind online, så klarer vi det praktiske. Vi ordner overflytningen fra din nuværende a-kasse og sørger for, at du bevarer din anciennitet.

Læs mere om at skifte a-kasse

Hvor længe skal jeg være i arbejde for at få dagpenge?

Er du lønmodtager, skal du i praksis have været i arbejde i mindst et år, før du opfylder kravene og kan få dagpenge.

Før du kan få dagpenge, skal du:

  • have været medlem af en a-kasse uafbrudt i mindst et år.
  • være meldt ledig på jobcentret fra din første ledighedsdag.
  • have haft en indkomst på mindst 263.232 kr. (2024-tal) inden for de seneste tre år. Du kan maksimalt medregne 21.936 kr. pr. måned (2024-tal). 

    - Arbejdet skal være udført på almindelige løn- og ansættelsesvilkår (typisk overenskomstmæssige vilkår).

    - Arbejdet tæller kun med, hvis det ligger i en periode, hvor du har været medlem af en a-kasse.

    - Er din dagpengeret udløbet, skal du genoptjene retten til dagpenge.

  • stå til rådighed for arbejdsmarkedet.

Hvad er en a-kasse?

A-kasse er en forkortelse for arbejdsløshedskasse, hvilket kort fortalt er en organisation, der mod betaling giver dig en økonomisk sikkerhed, hvis du skulle miste dit job. Det betyder, at du i en periode med ledighed vil kunne modtage dagpenge fra a-kassen.

En a-kasse står ikke kun for udbetaling af dagpenge, men administrerer samtidig flere love og regler på området. A-kassen står også for en række ydelser som at udbetale feriedagpenge, efterløn mv., ligesom a-kassen i vid udstrækning står for at holde vejledningssamtaler, indberette til jobcentre og styrke indsatsen for at få ledige i job.

A-kassens historie i Danmark

Vi skal mere end 100 år tilbage for at se nærmere på a-kassens historie. Den statsanerkendte a-kasse har eksisteret i Danmark siden 1907, men a-kassernes historie strækker sig faktisk længere tilbage endnu. Den første medlemsdrevne a-kasse opstod nemlig i forbindelse med arbejdsbevægelsen, da den i 1876 blev dannet under navnet Formernes Hjælpeforening.

Hvilken a-kasse skal jeg vælge?

Der er mange a-kasser at vælge imellem, og hvis du ikke ved hvad du skal gå efter, kan det føles som lidt af en jungle.

Traditionelle a-kasser vs. uafhængige a-kasser

Groft sagt kan man dele a-kasser op i to – de traditionelle og dem, der er uafhængige af politiske interesser. Ase tilhører sidstnævnte og fokuserer ikke på et specifikt erhverv. Til gengæld er vi konkurrencedygtige på prisen, og vi udbetaler præcis det samme i dagpenge, hvis du bliver ledig.

Læs mere om valg af a-kasse

Læs mere om Ase a-kasses priser og kontingent

Hvorfor er det en god idé at være medlem af en a-kasse?

Det er helt op til dig, om du vil være medlem af en a-kasse eller ej. Det er dog værd at bemærke, at en a-kasse sikrer dig udbetaling af dagpenge, hvis du bliver ledig (og opfylder retten til dagpenge). Det er ikke en selvfølge, at du kan få kontanthjælp, hvis du ikke er medlem af en a-kasse – her skal du opfylde en lang række krav og skille dig af med fx sommerhus, bil og aktier. Aktiver, der ikke spiller nogen rolle i forhold til, om du kan få dagpenge eller ej.

Bemærk, at du skal have været medlem af en a-kasse i mindst 12 måneder og have haft arbejde i et år for at være berettiget til dagpenge. Du skal også stå til rådighed for arbejdsmarkedet og jævnligt søge job.

Hvad hvis jeg er nyuddannet?

Du har 14 dage til at sikre dig din dagpengeret, når du bliver færdig med en uddannelse, der er normeret til at vare 18 måneder eller mere. For at sikre dig din dagpengeret som dimittend, skal du nemlig skriftligt ændre din status til nyuddannet i a-kassen. Det gør du ved at udfylde ”Erklæring om statusændring” (eller en dagpengeansøgning som nyuddannet).

Har vi ikke modtaget din ansøgning om indmeldelse inden 2 uger efter uddannelsens afslutning, kan du ikke få dagpenge efter de særlige regler for nyuddannede, men kun efter de almindelige regler.

Disse regler kræver bl.a., at du har været medlem af a-kassen i mindst 1 år, før du kan få dagpenge.

Ring endelig til os på 7013 7013, hvis du er lige ved at blive færdig med din uddannelse.

Hvad er forskellen på en a-kasse og fagforening?

Mange kan ofte tro, at a-kassen og fagforeningen hænger udtrykkeligt sammen i forbindelse med arbejdsløshed. Der er dog ofte tale om to vidt forskellige ting. En a-kasse vil være din økonomiske sikkerhed og altså fungere som en forsikring for at få udbetalt dagpenge, hvorimod en fagforening står for vejledning og juridisk hjælp til den arbejdende.

Forskellen på a-kasse og fagforening