A-kasse og fagforening under og efter studiet

Kombinationen sikrer dig juridisk både under studiet, mens du er studentermedarbejder og efter studiet, når du er på arbejdsmarkedet. Derudover kan du få op til 16.694 kr./md. i dagpenge som ledig efter endt studie, så du ikke står uden indtægt. 

Under studiet

Selvom du er studerende, er en fagforening relevant for dig. For når du er under uddannelse, har du måske et studiejob og er ansat på kontrakt. I sådan en situation tager vi gerne et kig på din ansættelseskontrakt for at sikre, at dine ansættelsesvilkår er i orden.

Tiden som studentermedarbejder i et relevant studiejob er med til at danne et fundament for dit fremtidige arbejdsliv, og derfor ønsker vi, at det skal være lige så godt, givende og retfærdigt, som hvis det var et fuldtidsjob.

Under studiet

Fagforeningen hjælper dig med: 

🎓 At gennemgå din ansættelseskontrakt og lønsedler.

🎓 Lønforhandling. Du får gode råd inden din lønforhandling.

🎓 Spørgsmål. Vi rådgiver dig om løn, ferie, barselsorlovsygdom m.m.

🎓 Problemer på jobbet. Vi rådgiver bl.a. om bortvisning, manglende løn, opsigelse m.m.


Lige nu får du fagforeningen GRATIS de første 6 måneder, når du melder dig ind i a-kassen. Og herefter koster fagforeningen kun 74 kr./md. (2024-tal).

bliv sikret i dag

A-kasse under studiet

Når du er under studiet, er det vigtigt, at du melder dig ind i en a-kasse senest 1 år, inden din uddannelse slutter, for at du kan få dagpenge fra første ledighedsdag. Du har dog mulighed for at melde dig ind i en a-kasse helt op til 14 dage efter, at din uddannelse er sluttet. Ved tilmelding under 1 år, inden din uddannelse er færdig, er der en måneds karens, førend du kan modtage dagpenge. Det betyder, at den første måned som færdiguddannet, vil du stå uden indtægt. Det er derfor en rigtig god idé at melde dig ind i god tid.

Kvinde med mappe og orange skjorte
Ase glad mandlig studerende med gratis a-kasse

Under studiet

A-kasse medlemskab er GRATIS for studerende.

A-kassen sikrer dig:

🎓 ro i maven, mens du studerer.

🎓 en god start på arbejdslivet.

🎓 økonomisk tryghed efter endt uddannelse.


Det er vigtigt, at du melder dig ind i en a-kasse senest 1 år, inden din uddannelse slutter, for at du kan få dagpenge fra første ledighedsdag.

meld dig ind GRATIS i dag

Efter studiet som nyuddannet

Som nyuddannet skal du i gang med at søge dit første job - og heldigvis kan a-kassen hjælpe dig med at komme godt fra start. For som medlem af a-kassen får du både hjælp til jobsøgning og jobsamtale. Derudover bidrager a-kassen med en række online kurser, events m.m., som kan være med til at sikre dig dit første job.

Når du lander dit første job...

Når du lander dit første job, sørger fagforeningen for, at din ansættelseskontrakt overholder alle regler efter ansættelsesbevisloven. Derudover vil fagforeningen være din rygdækning i alle aspekter af dit fremtidige arbejdsliv. 

Overvejer du at blive selvstændig?

Hvis du overvejer at starte selvstændig virksomhed, er Ase det helt rette sted for dig. Vi har mere end 40 års erfaring med at hjælpe selvstændige med alt lige fra økonomisk dækning til juridisk vejledning.

Læs mere om, hvordan vi kan hjælpe dig som selvstændig

 

Ase har altid været behjælpelige og ligetil at snakke med.
Sabrina, Ase medlem

Efter studiet

Som medlem af a-kassen får du:

Dagpenge op til 16.694 kr./md. (2024-tal).

✔ Adgang til jobsparring efter dit behov.

✔ Rådgivning til at skrive ansøgning og CV.

Alle møder målrettes ift. din situation.

Adgang til fordelagtige TRYG forsikringer.

Som medlem af fagforeningen får du:

✔ Gennemgang af din ansættelseskontrakt

✔ Gennemgang af dine lønsedler

✔ Vejledning ift. orlov og fravær

Hjælp i tilfælde af arbejdsskade

✔ Rådgivning ift. problemer på jobbet

✔ Rådgivning, hvis din arbejdsgiver går konkurs

 Hjælp ved retssager i tilfælde af tvister på jobbet

 

 

meld dig ind i dag

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er en a-kasse?

A-kasse er en forkortelse for 'arbejdsløshedskasse'.

Det er din økonomiske forsikring, hvis du bliver ledig. Det betyder, at du vil kunne modtage dagpenge fra a-kassen. 

Har du ikke en a-kasse, så antages det som udgangspunkt, at du har økonomisk råderum til at klare dig selv.

Hvornår kan jeg få dagpenge?

Du kan få dagpenge fra første ledighedsdag, hvis du har været medlem i Ase i mindst et år.

Har du ikke været medlem i et år og er du meldt ind som nyuddannet? Skift status hurtigst muligt fra studerende til nyuddannet inden for 2 uger efter endt uddannelse, så kan du få dagpenge efter en måneds karens.

Læs mere om alle dagpengeregler

Kan jeg blive fritaget for a-kasse kontingent?

Er du under 30 år og under uddannelse, kan du blive fritaget for a-kasse kontingent. Er du over 30 år og under uddannelse, skal du opfylde ekstra krav for at blive kontingentfritaget.

Læs mere om at søge kontingentfritagelse

 

Dit første a-kassekontingent skal betales i forbindelse med, at du afslutter din uddannelse. Det koster 527 kr. om måneden at være medlem hos os (2024-tal).

Når du er ved at være færdig med din uddannelse, eller du nærmer dig de 30 år, sender vi et indbetalingskort til dig. Du kan betale dit kontingent enten hver måned eller hvert kvartal (tre måneder ad gangen). Kontingentet skal betales forud, så hvornår du modtager dit indbetalingskort, afhænger af, hvornår på året, du bliver færdiguddannet. Husk at betale når vi sender dig indbetalingskortet – det er vigtigt, da du ellers ikke kan få dagpenge, hvis du skulle få brug for det.

Eksempel

Hvis du planlægger at afslutte din uddannelse 10. juni, modtager du en regning for dit kontingent for perioden 10.-30. juni. Det svarer til de dage, der er tilbage af 2. kvartal (april-juni). Men fordi kontingentet skal betales kvartalsvist forud, modtager du regningen allerede 1. april.

Det betyder, at du i dette tilfælde modtager en regningen for dit første kontingent, inden du har afsluttet din uddannelse. Læs mere om betaling her.