Ase vinder Sabrinas sag i landsretten

Østre landsret har dømt Næstved Kommune for at have fyret 41-årige social- og sundhedsassistent Sabrina Brabrand i strid med forskelsbehandlingsloven. Kommunen skal betale 12 måneders løn i godtgørelse.

Ase har altid været behjælpelige og ligetil at snakke med
Sabrina

Sabrina Brabrand havde været en skattet ansat i Næstved Kommunes hjemmepleje siden 2005, da hun i 2009 pådrog sig en arbejdsskade. Efter flere efterfølgende sygeperioder indstillede kommunen hende i sommeren 2015 til afskedigelse. Så kontaktede Sabrina Ase Lønmodtager, som på baggrund af udredninger fra specialister kunne konstatere, at hendes arbejdsskade havde medført et handicap.

”Jeg har været i Ase i nogle år, da jeg ikke var tilfreds med FOA. Ase har altid været behjælpelige og ligetil at snakke med. Da jeg blev syg i 2015 og blev afskediget, var det Ase, der gjorde mig opmærksom på, at jeg var “handicappet” i lovens forstand, og at min afskedigelse var usaglig. De ordnede alt med at give høringssvar til tidligere arbejdsgiver, og de lod sagen overgå til en advokat, da deres dygtige jurister havde gjort, hvad de kunne, og sagen nu skulle i retten", fortæller Sabrina og fortsætter:

"Først var vi i byretten, hvor vi tabte, men Ase var så sikker i min sag, at vi ankede og tog den i landsretten. Og i dag kom der dom! Jeg VANDT! 12 måneders løn, samt renter samt medhold i samtlige påstande vi fremsagde!".

Læs også: Hanne blev straffet for at arbejde i weekenden

 

Ase er med hele vejen

Landsretten lægger vægt på, at såvel Sabrina Brabrand som Ase Lønmodtager havde påpeget over for kommunen, at hun forsat ville kunne arbejde, hvis der blev taget skånehensyn i form af nedsat arbejdstid og ingen tunge løft. Samtidig finder landsretten ikke, at kommunen har forsøgt eventuelle tilpasningsforanstaltninger.

"Ase har været med hele vejen og kæmpet, bakket op og været... AWESOME! Tusinde, tusinde tak! Og da jeg fik tildelt fleksjob, ordnede Ase alt i forhold til at lukke min A-kasse, flytte min efterløn over til kommunens afdeling. Jeg har aldrig været andet end tilfreds. Tak!", afslutter en glad Sabrina.

Læs meget mere om Ase Lønmodtager her