Få gratis a-kasse som studerende

Ase er en a-kasse med plads til alle - også studerende. Når du er under uddannelse, er dit medlemskab i Ase gratis. Men skulle jobbet lade vente på sig efter studiet, har du fuld, økonomisk sikkerhed. Uanset hvad du uddanner dig til.

TILBUD: Lige nu får du også 6 måneders gratis fagforening oveni, når du melder dig ind i a-kassen. 

Meld dig ind nu


Hvad er en a-kasse?

En a-kasse er en form for forsikring. Når du er medlem af en a-kasse, kan du få udbetalt dagpenge i stedte for kontanthjælp, hvis du mister dit job - eller hvis du ikke har et job med det samme, når du bliver færdig på dit studie. Det betyder helt konkret, at du kan få 16.177 kr./md.

Lige nu får du 6 mdr. gratis fagforening, når du melder dig ind i a-kassen. Med fagforeningen er du også juridisk dækket i dit arbejdsliv, og du får et helt hold af specialiserede jurister og advokater til at hjælpe dig med alt lige fra kontraktgennemgang og løntjek til repræsentation ved retssager eller hjælp til arbejdsskade. 

4 grunde til at melde dig ind i a-kassen som studerende

  1. Det koster dig ingenting
  2. Du er sikret dagpenge fra første dag du er ledig
  3. Du får adgang til personlig hjælp til at finde drømmejobbet samt vejledninger, skabeloner, podcasts, online kurser og meget mere
  4. Du får også gratis fagforening med 

HUSK: Det er vigtigt, at du melder dig ind i a-kassen, allerede mens du allerede er studerende. Du skal nemlig have været medlem i minimum ét år inden du afslutter din uddannelse for at du er berettiget til dagpenge fra første dag.

Men der er heldigvis også mange gode grunde til at melde dig ind i Ase a-kasse allerede nu, mens du studerer. 

Kan du lide gratis fordele?

A-kassen er gratis for dig, men du kan stadig benytte de mange fordele der er. Som medlem af Ase får du:

🎓 Gratis inspiration i dit arbejdsliv

🎓 Information om vigtig og aktuel viden 

🎓 Skabeloner og vejledninger til CV og ansøgning

🎓 Adgang til en af Danmarks billigste fagforeninger

 

Se alle dine fordele som studerende her

Meld dig ind i ase

Udfyld formularen herunder, så ringer vi til dig inden for to hverdage for at få de resterende oplysninger, vi skal bruge for at fuldføre din indmeldelse.* Når du samtidigt melder dig ind i a-kassen. Herefter koster Ase fagforening 74 kr./md.Gratis fagforening i 6 mdr.: også for studerende

Som studerende kan det også være en rigtig god idé at melde sig ind i en fagforening. I Ases fagforening, Ase Lønmodtager, får du adgang til jurister og advokater, der står klar til at hjælpe dig i alle aspekter af dit arbejdsliv. Vi hjælper med: 

 Gennemgang af din ansættelseskontrakt

 Gennemgang af dine lønsedler

✔ Løntjek. Vi tjekker, om du tjener nok

 Vejledning ift. orlov og fravær

 Arbejdsskadeteam hjælper dig i tilfælde af arbejdsskade

 Rådgivning ift. problemer på jobbet

 Rådgivning, hvis din arbejdsgiver går konkurs

✔ Repræsentation og hjælp ved retssager i tilfælde af tvister

 

Lige nu får du de første 6 måneder GRATIS, når du melder dig ind i a-kassen. Og herefter koster fagforeningen kun 74 kr./md. (2023-tal).

Det er en af Danmarks billigste fagforeninger, hvor ALT er inkluderet i prisen. Meld dig ind og få hjælp i hele dit arbejdsliv - lige fra ansættelse til opsigelse. Det gælder også studiejobs. Læs meget mere om fagforeningen her

Er du nyuddannet og ledig?

Hvis du er nyuddannet og ledig, kan du få dagpenge efter en måneds ledighed, hvis du melder dig ind senest 14 dage efter uddannelsens afslutning.

Læs mere om dine muligheder som nyuddannet

Kan du få gratis a-kasse, mens du studerer?

Der er nogle betingelser, der skal være opfyldt før du kan få kontingentfritagelse:

Er du under uddannelse og under 30 år, skal din uddannelse være fuldtids af mindst 18 mdrs. varighed, videregående og give ret til at dimittere. Læser du en erhvervsuddannelse, skal der være et planlagt skoleforløb samt praktik/elevplads.

Er du under uddannelse og over 30 år, skal du udover ovenstående også inden uddannelsens start have optjent ret til dagpenge og opfylde et arbejdskrav svarende til 1 års arbejde på fuld tid. Du skal desuden betale efterlønsbidrag under kontingentfritagelsen.

Læs mere om kontingentfritagelse her