Få succes med den uopfordrede ansøgning

Den uopfordrede ansøgning handler om to vigtige ting: Hvad virksomheden kan bruge dig til og din timing. Du har sikkert hørt, at en kortere vej til drømmejobbet ofte kan være den uopfordrede ansøgning. I denne artikel kan du læse, hvordan du skriver en god uopfordret ansøgning.

Hvad er en uopfordret ansøgning?

En uopfordret ansøgning adskiller sig fra den klassiske ansøgning ved, at den ikke laves på baggrund af en stilling, som er opslået. En uopfordret ansøgning giver dig mulighed for at skabe din egen stilling, hvis din ansøgning giver pote.

Sørg for at forberede dig godt til ansøgningen

Du har sikkert hørt, at en kortere vej til drømmejobbet i mange tilfælde kan være ved at søge uopfordret. Først og fremmest er det vigtigt at slå fast, at kvaliteten af din uopfordrede ansøgning ikke kan måles med, om du kommer til samtale og får et job. Der er mange elementer, som spiller ind, hvoraf to af de vigtigste er: Hvad virksomheden kan bruge dig til samt din timing. Og disse kræver lidt forberedelse og research fra din side.

Hvad kan du tilbyde virksomheden?

Når du søger et job, tænker du sikkert over, hvordan virksomheden kan give dig værdi i dit arbejdsliv. På samme måde vil arbejdsgiveren også gerne vide, hvad DU kan tilføre af værdi til virksomheden. Med andre ord skal du "skrive dig ind" i stillingen og vise din klare motivation for at bestride et job i netop den virksomhed.

ase kurser

skriv dig ind i drømmestillingen

Få redskaber til at blive mere konkret på, hvad du egentlig kan tilbyde virksomheden som deres nye medarbejder, og få succes med din uopfordrede ansøgning.

Tilmeld dig vores online kursus

Undgå, at din ansøgning skyder i blinde

Hvis du ikke ved, hvad virksomheden efterspørger hos deres medarbejdere, kan du hurtigt komme til at skyde i blinde. Derfor er research på virksomheden vigtigt. Ved at gennemsøge deres hjemmeside, LinkedIn og forsøge at lede efter gamle jobopslag, kan du hurtigt få indblik i, hvilke egenskaber, kompetencer og værdier de lægger vægt på. Dette er ikke kun nyttig viden i din uopfordret jobsøgning, det vil ligeledes komme dig til gode til din samtale og som potentiel medarbejder i virksomheden.

Podcast: Få styr på dine kompetencer

 

Timingen for din ansøgning betyder alt

Timing er altafgørende, hvis du skal lykkes med at få et job på en uopfordret ansøgning. Når virksomhederne har ansat medarbejdere eller haft en uopfordret ansøger til samtale, så har det i 72 procent af tilfældene været på grund af god timing.

Hent gratis skabeloner her

Der findes ingen fast opskrift på, hvornår du timer din henvendelse bedst, men du kan nå et godt stykke af vejen med enkle virkemidler. Du kan eksempelvis ringe til virksomheden og forhøre dig om, hvorvidt de kunne have brug for dine kompetencer, eller om der i den nærmeste fremtid opstår en ledig stilling inden for dit område. Beskriv, hvorfor du har henvendt dig, og hvad du kan tilbyde. Herefter kan du lægge op til et kaffemøde eller uddybende samtale.

Hvad enten du foretager en opringning eller sender en mail, forstyrrer du modtageren midt i deres arbejdsdag med din uopfordrede ansøgning. Husk derfor den venlige tone, og gør ansøgningen herefter skarp og præcis. Start med at skabe et match mellem dig og virksomheden.

Hvis du stiller de helt rigtige spørgsmål, vil du hurtigt få en fornemmelse af, om de hyrer nye medarbejdere, eller om de har et ansættelsesstop.

Du kan også bruge arkivet på Jobindex.dk som supplement til hurtigt at få et overblik over, hvor meget virksomhederne har søgt på det seneste.

 

Vidste du?
I Ballisagers rekrutteringsanalyse fra 2021 har 63% af arbejdsgivere prøvet at ansætte en ansøger uopfordret, og 54% foretrækker at modtage en mail, hvis man søger uopfordret.

Sådan skriver du gode uopfordrede ansøgninger

Når du har gjort dit forarbejde, er missionen den samme som med en almindelig opfordret ansøgning: Du skal overbevise virksomheden om, at de har brug for dine kompetencer, og det skal du gøre med en god ansøgning.

Hvad skal ansøgningen indeholde?

Ligesom i en god opfordret ansøgning er det også her vigtigt at belyse dine faglige og personlige kompetencer samt lave en præsentation af dig selv. En uopfordret ansøgning skal lægge stor vægt på, hvad du kan bidrage med, og hvilken forskel du kan gøre for virksomheden. Inddrag gerne din relevante erhvervserfaring her, så det bliver mere konkret, hvad du kan. Hvis du efter grundig research og samtaler med virksomheden er i tvivl om, hvilke udfordringer de står med, så tag i stedet udgangspunkt i noget generelt for virksomheder i samme branche. 

Du skal sammen med den uopfordret ansøgning også sende et CV, som skal målrettes virksomheden med kompetencer og erfaring, der har relevans for dem.

Hvordan afleverer du en uopfordret ansøgning?

Når du skal sende en uopfordret ansøgning, så er det væsentligt at vide, præcis hvem den skal sendes til. Eksempelvis til den afdeling du gerne vil ansættes i. Undlad at aflevere eller sende din ansøgning til en tilfældig person i virksomheden. Chancen for, at din uopfordrede henvendelse bærer frugt, er større, hvis du er målrettet i din indsats.

 

Skriv gerne din ansøgning direkte i en mail. Sender du en tom eller kort mail med din ansøgning vedhæftet som fil, risikerer du at miste modtageren allerede inden, du har præsenteret dit ærinde, og hvad du kan tilbyde. Vil du give modtageren mulighed for at printe en pæn udgave af din ansøgning, kan du vedhæfte den sammen med dit CV.

Virker uopfordrede ansøgninger?

Du tænker måske, at du er færdig med din ansøgningsproces, når du har sendt din ansøgning afsted til virksomheden. Nu kan du bare læne dig tilbage og vente på, at virksomheden ringer. Men det er faktisk herefter, at det er altafgørende, at du er vedholdende. Du bør aktivt følge op på din ansøgning ved at ringe eller skrive til den relevante kontaktperson i virksomheden.

Hvis det ikke i første omgang lykkedes, kan det give mening at følge op på et senere tidspunkt (måske efter to-tre måneder), da der kan ske meget i en organisation på kort tid, og nye muligheder kan opstå.

 

Uopfordret ansøgning - dine fordele

 • Du vælger selv, hvem du vil søge hos.
 • Du vælger selv, hvilke kompetencer du vil sætte i spil.
 • Du kan potentielt komme i spil til stillinger i hele virksomheden.
 • Du er ikke i konkurrence med andre jobsøgere (eller ganske få).
 • Du udviser initiativ og handlekraft – noget alle arbejdsgivere værdsætter højt.

Uopfordret ansøgning - virksomhedens fordele

 • De sparer tid og penge. En annoncerings- og rekrutteringsproces koster både tid og penge.
 • De er blevet valgt af dig – så de får en ægte, oprigtigt motiveret kandidat.
 • Når behovet er der, kan virksomheden slå til med det samme.

 

Vær opmærksom på GDPR-reglerne

Efter introduktionen af GDPR-reglerne i 2017 faldt brugen af uopfordrede ansøgninger markant i rekrutteringsprocesserne (fra 42% i 2017 til 27% i 2018) jf. Ballisagers Rekrutteringsanalyse 2018. Det er således vigtigt, at du sikrer dig, at virksomheden må tage imod dit materiale via den valgte kanal.

Mangler du hjælp til den uopfordrede ansøgning?

Som medlem af Ases fagforening kan vi give dig masser af sparring og rådgivning på dine ansøgninger, så du kan forbedre dine chancer for at lande drømmejobbet.

meld mig ind

Køb lige nu!
GRATIS fagforening i 6 mdr. ved køb af a-kasse og fagforening.

Er du i tvivl om, hvilket medlemskab, der passer bedst til dig?

A-kassen giver dig en økonomisk sikkerhed i form af dagpenge, hvis du bliver ledig. Du får også hjælp til jobsøgning og rådgivning om bl.a. efterløn.

Med en fagforening oveni får du rådgivning under din ansættelse - lige fra vejledning om din kontrakt til hjælp ved opsigelse.

Endelig er vores lønsikring til for dig, der har brug for mere end dagpenge. Du bestemmer selv dækningssum, og får også adgang til et eksklusivt jobrådgivningsforløb.


Ring og få svar på dit spørgsmål

Vi sidder klar på telefonen
Mandag - torsdag: 8.15 - 20.00
Fredag 8.15 - 16.00

Ring: 7013 7013

GRATIS fagforening i 6 mdr.

lidt om dig

Ring og få svar på dit spørgsmål

Vi sidder klar på telefonen
Mandag - torsdag: 8.15 - 20.00
Fredag 8.15 - 16.00

Ring: 7013 7013

Hov! Du mangler af oplyse dit navn :)
Vi bruger dit CPR-nummer til at udbetale dine dagpenge, hvis du bliver ledig
Indtast venligst et gyldigt CPR nummer uden bindestreg :)
Er du sikker på at dit cpr nummer kun er 9 cifre? :)
hov, du mangler at udfylde telefonnummer :)
hov, du har ikke udfyldt din e-mail :)
Vi passer på din data og din adresse forbliver selvfølgelig hemmelig for andre, selvom du indtaster den her
Indtast venligst din adresse :)
Indtast venligst postnummer og by :)

Hvad laver du til daglig?

Vælg alle dem der passer på dig

Vælg de felter, der passer bedst på dig. Du kan sagtens krydse flere af, hvis du fx både studerer og har egen virksomhed, eller er nyuddannet og ledig.

Vi har brug for oplysningerne for at tilpasse dit medlemskab bedst muligt til din situation.


Ring og få svar på dit spørgsmål

Vi sidder klar på telefonen
Mandag - torsdag: 8.15 - 20.00
Fredag 8.15 - 16.00

Ring: 7013 7013

For selvstændige er prisen:
Juridisk hjælp: 97 kr./måned + moms
Vælg mindst én

Lidt mere om dig

Ring og få svar på dit spørgsmål

Vi sidder klar på telefonen
Mandag - torsdag: 8.15 - 20.00
Fredag 8.15 - 16.00

Ring: 7013 7013

er du medlem af en a-kasse i dag?

Vælg venligst :)

Hvilken a-kasse?

Vi skal nok sørge for at flytte dig fra din nuværende a-kasse.
Hvis du har betalt forud, får du selvfølgelig pengene tilbage.

Lidt mere om dig

Ring og få svar på dit spørgsmål

Vi sidder klar på telefonen
Mandag - torsdag: 8.15 - 20.00
Fredag 8.15 - 16.00

Ring: 7013 7013

er du medlem af en fagforening i dag?

Vælg venligst :)

Hvilken fagforening?

Hvis du har betalt forud, får du selvfølgelig pengene tilbage, når du flytter fagforening

Skal vi opsige den for dig?

Hvis ja, skal vi nok sørge for at flytte dig fra din nuværende fagforening, så det passer med dit medlemskab i ase.

OBS! Vi kan desværre ikke flytte dig automatisk, da din fagforening ikke tillader det. Du skal derfor selv sørge for at opsige din nuværende fagforening.

Lidt mere om dig

Ring og få svar på dit spørgsmål

Vi sidder klar på telefonen
Mandag - torsdag: 8.15 - 20.00
Fredag 8.15 - 16.00

Ring: 7013 7013

passer dette på dig??

Fjern fluebenene, hvis du ikke er enig

Hvis du arbejder i et andet land, kan det have indflydelse på dit medlemsskab. Vi vil derfor gerne tale med dig for at færdiggøre din tilmelding
Hvis du vil meldes ind på en anden dato, bliver vi nødt til at tale med dig for at færdiggøre din tilmelding
Hvis du ikke ønsker digital post, vil du modtage al vigtig information med posten.
Det kan have en indflydelse på, hvornår du er berettiget til dagpenge. Vi vil derfor gerne tale med dig for at færdiggøre din tilmelding
Det kan have en indflydelse på, hvornår du er berettiget til dagpenge. Vi vil derfor gerne tale med dig for at færdiggøre din tilmelding

Var det et EØS-land eller Færøerne?

Vælg mindst én

Lidt mere om dig

Ring og få svar på dit spørgsmål

Vi sidder klar på telefonen
Mandag - torsdag: 8.15 - 20.00
Fredag 8.15 - 16.00

Ring: 7013 7013

Hvad er dit/din ægtefælles firmas CVR-nummer?

Hov! Du mangler af oplyse firmas CVR-nummer :)

Få mere ud af din a-kasse

Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage på MitAse eller ved at kontakte Ase a-kasse via e-mail: ase@ase.dk.Når du melder dig ind i Arbejdsløshedskassen Ase (”Ase a-kasse”), oplyser du en række af dine personoplysninger til os.

Vi behandler dine oplysninger med det formål at opfylde aftalen om medlemskab med dig, jf. GDPR artikel 6(1)(b), 9(2)(b) og 9(2)(d), samt til statisk og analyse for at forbedre vores produkter og services, jf. artikel 6(1)(f), om legitim interesse.

Du kan læse mere om behandlingen af dine personoplysninger i vores privatlivspolitik her.

Få mere ud af din fagforening

Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage på MitAse eller ved at kontakte Ase a-kasse via e-mail: ase@ase.dk.Når du melder dig ind i Ase Lønmodtager, oplyser du en række af dine personoplysninger til os.

Vi behandler dine oplysninger med det formål at opfylde aftalen om medlemskab med dig, jf. GDPR-artikel 6(1)(b), 9(2)(b) og 9(2)(d), samt til statistik og analyse for at forbedre vores produkter og services, jf. artikel 6(1)(f), om legitim interesse.

Du kan læse mere om behandlingen af dine personoplysninger i vores privatlivspolitik her.

tjek oplysninger

Vi har noteret dette om dig og dit medlemskab.
Passer det?

Ring og få svar på dit spørgsmål

Vi sidder klar på telefonen
Mandag - torsdag: 8.15 - 20.00
Fredag 8.15 - 16.00

Ring: 7013 7013

Vigtigt
Du er medlem fra

Betaling

Du kan enten betale for dit medlemskab hver måned eller hvert kvartal. Hvis du vælger kvartalsbetaling, betaler du dit kontingent den 1. januar, 1. april, 1. juli og 1. oktober.

Vil du vide mere om din betaling i Ase, har vi samlet en FAQ om dine muligheder.

Find den her

Ring og få svar på dit spørgsmål

Vi sidder klar på telefonen
Mandag - torsdag: 8.15 - 20.00
Fredag 8.15 - 16.00

Ring: 7013 7013

Du modtager en mail med et aktiverings-link, du skal åbne og godkende i din MobilePay app – derefter kører aftalen automatisk.

Hvor ofte vil du opkræves?

Så mangler vi bare dine bankoplysninger, inden vi kan oprette aftalen med Betalingsservice

Indtast venligst dit reg. nr
Indtast venligst dit konto. nr

Hvor ofte vil du opkræves?

velkommen i Ase

Tak for din indmeldelse. Vi er i fuld gang med at oprette dig som medlem. Du får en mail fra os inden længe om dit køb.

Først når alt er på plads, sender vi dig en ordrebekræftelse og kvittering.

Lønsikring

Vi ringer dig også op snarest muligt, for at færdiggøre din tilmelding til vores lønsikring

Juridisk hjælp

Vi ringer dig også op snarest muligt, for at færdiggøre din tilmelding til vores fagforening

Gode råd

 1. Husk din første betaling. Når vi har oprettet dit medlemskab, modtager du en notifikation om betaling i din MobilePay app på din mobil

 2. Husk at oprette din betalingsaftale i MobilePay, hvis du har valgt denne betalingsform

 3. Husk at oprette to betalingsaftaler, hvis du har meldt dig ind i både a-kassen og fagforeningen

Vi har brug for at tale med dig

For at være sikker på, at du får præcis det, du har brug for, vil vi gerne tale med dig. Klik på send herunder, så ringer vi dig op inden for de næste to dage, og færdiggør din tilmelding sammen.

hov, du mangler at sætte et flueben :)

Vi har nu sendt dine oplysninger

Vi ringer dig op inden for de næste to hverdage, og færdiggør din tilmelding sammen.

du kan også ringe til os


Vi sidder klar på telefonen
Mandag - torsdag: 8.15 - 20.00
Fredag 8.15 - 16.00

ring

7013 7013