Gode råd til jobsøgningen

Arbejdsmarkedet kan være lidt af en jungle. Vi guider dig igennem med konkrete råd til, hvordan du skriver en god jobansøgning, laver et overskueligt CV og giver inspiration til de bedste steder at søge nyt job.

Jobsøgningsprocessen er helt individuel fra person til person. Der kan være mange ledige job, få relevante job, spændende kaffemøder eller ingen respons på jobansøgningen. Det kan være, man søger sit første job eller har været på arbejdsmarkedet i mange år.

Uanset hvad din situation er, kan du her læse mere om jobsøgning og få råd til, hvordan du forbereder dig til processen og lander dit drømmejob.

 

Hvad er kravene til jobsøgning?

Hvis du er ledig, skal du søge 1-2 jobs om ugen og dokumentere din jobsøgning på Jobnet. På din joblog på MitAse finder du et nemt overblik over, hvor mange du har søgt og hvad du eventuelt mangler.

 

Bliv klogere på dig selv, inden du starter jobsøgningen

Inden du går i gang med din jobsøgningsproces, bør du bruge noget tid på at blive klogere på dig selv, dine styrker, kompetencer, svagheder og ikke mindst drømme for dit arbejdsliv.

Sæt dig et konkret mål og ønsker for dit kommende job. Hvilke ønsker har du til dine arbejdsvilkår, opgaver og virksomheden? Og hvilke kompetencer drømmer du om at sætte i spil?

Jo mere afklaret du er, du nemmere kan du få ved at styre hen mod dit ønskejob og få den bedste oplevelse i din jobsøgning.

 

Sådan skriver du en god jobansøgning

Første step er en god jobansøgning. Og inden du går i gang med at fyre løs omkring alle dine styrker og kompetencer, er det vigtigt at du sætter dig ind i den virksomhed, du vil søge hos. Lav en grundig research, nærlæs, hvad de efterspørger og match dine egne styrker til jobopslaget.

Find alle vores konkrete råd til at skrive den gode jobansøgning og vejledninger til både opbygning og struktur. Du kan også downloade gratis skabeloner og få inspiration til hvad andre jobsøgere gør.

Vi har samlet det hele her

 

Hav styr på dit CV

Hvor jobansøgningen typisk er fortællende, har et CV ofte en mere struktureret facon med en historik om dine tidligere erfaringer.

Flere genbruger det samme CV igen og igen - men ligesom med ansøgningen, bør du tilpasse det til virksomheden du søger hos og opgaverne i stillingsopslaget. Langt de fleste arbejdsgivere kigger først på dit CV, så et professionelt og overskueligt CV kan være altafgørende for din jobsøgning.

Få alle vores bedste råd til at skriv et godt CV her

 

Søg også uopfordret i din jobsøgning

En uopfordret kan være en god måde at komme i betragtning til et job på. Med en uopfordret ansøgning viser du en stor motivation og et engagement mod den virksomhed. Samtidig kan virksomheden få et indtryk af, at du er en person med handlekraft og drive.

Omvendt skal du huske på, at det kan være rigtig svært at blive kaldt til samtale på en uopfordret ansøgning, da du skal ramme virksomheden på et bestemt tidspunkt, hvor de kan se et behov.

Der er dog rigtig mange gode grunde til at prøve at sende en uopfordret ansøgning - har du selv lyst til at give det et skud, kan du finde inspiration og vejledning her.

 

Glem ikke LinkedIn

LinkedIn er i dag et virkelig godt godt værktøj til at netværke og finde relevant arbejde og spændende jobs. Brug LinkedIn som dit digitale visitkort eller dit online CV, og brug den aktivt til at finde jobbet.

Med en optimeret og attraktiv LinkedInprofil fremstår du professionel overfor nye job, muligheder, kontakter og virksomheder.

I tvivl om, hvordan du gør? Bliv inspireret her

 

Er tålmodigheden ved at slippe op?


Husk på, at en jobsøgningen kan være en lang, trættende proces for alle. Uanset hvor gode tanker, intentioner og handlinger du har, kan det være, at du bare ikke kommer til jobsamtalen eller måske ikke bliver valgt i sidste ende.

Lad dig ikke slå ud! Du er ikke alene, alle kan gå gennem en hård periode, ligegyldigt hvor meget tilpasset indhold de har i deres ansøgninger eller research de har gjort sig inden.

Så selv om det kan være udmattende, er det vigtigt, at du holder gejsten oppe. Hank op i tålmodigheden og brug både medgang og modgang i processen som vigtig læring. Hvilken feedback fik du? Hvorfor gik de en anden vej? Hvad kan du gøre næste gang?

 

Husk - Ase står til rådighed

I Ase står vi klar med uddybende hjælp til jobsøgningsprocessen. Som medlem kan du få feedback på dine jobansøgninger eller CV, ligesom vi kan gennemgå din LinkedIn. Du kan også året rundt komme på gratis online kurser med fokus på jobsøgning eller lytte til vores podcasts.

Brug for hjælp? Ring til os på 7013 7013.