jeg vil søge dagpenge

Det er relativt ligetil at søge dagpenge. Du skal blot være opmærksom på, at du søger i ordentlig tid, og at du har styr på de relevante papirer. Derudover skal du naturligvis være berettiget til at få dagpenge – læs mere om emnet her.

5 trin til at søge dagpenge

Det er ikke så svært at søge dagpenge, som du måske tror. Det vigtigste er, at du gør det i god tid og får fat på de nødvendige papirer.

1. Meld dig ledig på jobcentret


For at få dagpenge skal du være meldt ledig på jobcentret. Tilmeld dig på jobnet.dk eller mød personligt op på dit lokale jobcenter. 

Tilmeld til jobnet
Find dit jobcenter

2. Opret dit CV på Jobnet.dk

Opret dit CV på jobnet.dk senest to uger efter at du har meldt dig ledig. Dit CV skal være tilgængeligt og godkendt af os, for at vi kan udbetale dagpenge til dig.

Jobnet

3. Tilmeld dig E-post på mitase.dk


Log ind på MitAse, og tilmeld dig E-postordningen.

Mitase.dk


4. Ansøgning om dagpenge


Hvis du er lønmodtager:

Udfyld din dagpengeansøgning også kaldet ledighedserklæring og send den elektronisk til os på MitAse. Her skal du også vedhæfte din ansættelseskontrakt og evt. din opsigelse.

Se hvilke krav du skal opfylde for at få dagpenge som lønmodtager

 

Hvis du er selvstændig erhvervsdrivende:

Kontakt Ase telefonisk, og så gennemgår vi ansøgningen sammen med dig. Det er bedst, hvis du har dine sidste 3 årsopgørelser klar ved samtalen.

Se hvilke krav du skal opfylde for at få dagpenge som selvstændig

 

5. Afvent svar

Når vi har modtaget din ansøgning, ser vi på, om du opfylder betingelserne for at få dagpenge. Vi sender dig en mail via E-post med besked om, hvorvidt du kan få dagpenge eller ej.

Hvis din ansøgning om dagpenge er godkendt, og du har tastet dit dagpengekort, vil der som regel være dagpenge på din NemKonto den sidste bankdag i måneden.

endnu ikke medlem?

bliv medlem