Hvad er en fagforening?

Hvis du gerne vil sikres bedst muligt når det gælder din arbejdssituation, er en fagforening måske noget for dig.

En fagforening er en forening, der er sat i verden for at skabe de bedste vilkår for dig, der er i arbejde – uanset om du er lønmodtager eller selvstændig.

Fagforeningen tilbyder dig rygdækning og rådgivning hos specialister i løn- og arbejdsforhold og hjælper dig, så du ikke står alene, når du har spørgsmål omkring bl.a. arbejdsforhold, ansættelse og opsigelse.

Fagforeningen kan hjælpe med at skaffe dig optimale forhold inden for bl.a. løn, uddannelse og arbejdsforhold på arbejdspladsen. 

Sådan skifter du fagforening

 

Forskellige typer af fagforeninger

Det er helt op til dig, hvilken fagforening du skal vælge. Der er mange at vælge imellem, så hvilken den bedste for netop dig?

Nogle fagforeninger er brancheopdelte og fagspecifikke, mens andre er tværfaglige fagforeninger. For at være medlem af en fagspecifik a-kasse skal du være beskæftiget inden for den branche, fagforeningen understøtter, mens du kan melde dig ind i en tværfaglig fagforening, uanset typen af ansættelse og erhverv. Ases fagforeninger er en tværfaglig fagforening. Her er alle velkomne.

 

Fagforening hos Ase er både for lønmodtagere og selvstændige

Fagforeninger opstod oprindeligt for at varetage lønmodtagerenes interesser på arbejdspladsen, men selvstændige kan også have brug for juridisk rygdækning fra en organisation med ekspertise i netop arbejds- og ansættelsesret. Derfor har vi hos Ase fagforening til dig, uanset om du er lønmodtager eller selvstændig. 

Lønmodtager

Ase Lønmodtager er fagforeningen for dig, der er lønmodtager. Ase Lønmodtager er en uafhængig, tværfaglig fagforening, hvor du får adgang til professionel juridisk rådgivning i forbindelse med din ansættelse fx gennemgang af ansættelseskontrakt, uenigheder ved opsigelse, ændrede arbejdsforhold og lignende. Ligesom vi kan hjælpe dig, hvis du kommer ud for en arbejdsskade.

Læs mere om Ase Lønmodtager her

 

Selvstændig

Ase Selvstændig er fagforeningen for dig, der er selvstændig. Ase Selvstændig tilbyder dig juridisk rådgivning, når du har brug for det..

Læs mere om Ase Selvstændig

Alle Ases aktiviteter er uafhængige af partipolitiske, faglige og religiøse interesser.

få svar på dine spørgsmål

Har du spørgsmål til at blive meldt ind i Ase, er du velkommen til at ringe til os på 7013 7013. Du kan også udfylde formularen herunder, så ringer vi dig op snarest muligt.

Betingelser og oplysninger om vores behandling af persondata kan læses ved at klikke her