LinkedIn-jobsøgning

Har du brug for, at der skal ske noget drastisk med din jobsøgning? Så er LinkedIn et godt redskab til at udvide dit netværk og komme i kontakt med relevante aktører.  Hos Ase kan du få hjælp til brugen af LinkedIn, ved at vi gennemgår din LinkedIn-profil og giver dig kompetent sparring. 

Hvordan bruger jeg LinkedIn i min jobsøgning?

Du kan bruge LinkedIn til at netværke med fagfolk, følge virksomheder, du er interesseret i, deltage i relevante gruppediskussioner og søge efter jobopslag. Optimér din profil med stærke nøgleord, så rekrutteringsfolk kan finde dig. Husk at holde din profil opdateret og professionel. 

Derfor skal du begynde at bruge LinkedIn

LinkedIn er en uundværlig del af jobsøgning, rekruttering og er på sin vis dit interaktive CV online. Det er derfor en rigtig god idé at have en skarp og opdateret LinkedIn-profil, som gør dig synlig og relevant for søgninger efter dine kompetencer. Mange arbejdsgivere leder nemlig aktivt efter potentielle medarbejdere via LinkedIn, samtidig med at der kommer en jobopstilling online. 

På LinkedIn kan du også selv tage kontakt til folk i den pågældende branche og lægge op til uformelle kaffeaftaler. Du kan også altid blive inspireret af andre profiler til, hvordan du skal profilere dig selv på din profil. Sammenlign kompetencer, og find ud af, hvordan du kan blive mere konkurrencedygtig i din jobsøgning. 

På LinkedIn kan dit eksisterende netværk også bedre hjælpe dig i processen. De kan gøre dig opmærksom på jobopslag ved at tagge dig og samtidig gøre virksomheder opmærksom på, at du har interesse. 

via LinkedIn kan jeg bedre skabe nogle relationer, som peger i den retning, jeg vælger.
Kenneth, medlem hos ase

Vær aktiv på LinkedIn

Hvis du ønsker at være synlig på LinkedIn, så skal du være aktiv. Det gør du bedst ved at like og kommentere opslag. Husk selvfølgelig, at kommentarerne gerne må udstråle en vis begavelse – dine kommentarer siger meget om, hvem du er‚ og hvad du interesserer dig for. Sjofle kommentarer og grovheder er naturligvis no go. Vær bevidst om, at alt fra politiske kommentarer til likes af kattevideoer bliver spredt. Så tænk, før du poster.

Opdater din LinkedIn-profil 

Opdater din LinkedIn-profil, så det er tydeligt, hvad du kan, hvad du tidligere har lavet, samt hvad du er særligt passioneret omkring. Hvis du deltager i kurser under din ledighed, hvor du får ny viden og nye kompetencer, skal det også vises på din profil. 

Feltet under dine oplysninger kan bruges til at udtrykke åbenhed. Skriv dine kontaktoplysninger, hvis nogen er nysgerrige efter, hvem du er. Du kan nemt synliggøre dine fagkompetencer ved at skrive dem som dine nøgleord. Så bliver de set, hvis du dukker op i søgningen hos en rekrutteringskonsulent.

Sørg også for at fremhæve dine resultater. Hvis du eksempelvis har skrevet artikler eller opnået synlige resultater i dit nuværende eller tidligere arbejde, så vis det endelig frem. Det er en god ting at gøre under din jobsøgning og beskedenhed er ikke en dyd i denne sammenhæng.

Det er også en god idé at få tidligere chefer, kolleger, kunder eller samarbejdspartnere til at anbefale dig. Alle tidligere jobs tæller. Det er altid godt at høre fra andre, hvordan du er.

Dette skal du undgå på LinkedIn

I enhver situation er der dos and don’ts, og LinkedIn-opslag er ingen undtagelse. Det er vigtigt, at du viser verden den bedste version af dig selv og derved holder dig fra det, der kan give et negativt billede af dig. Undgå under din jobsøgning eksempelvis at:

  • Poste billeder, der kan provokere. 
  • Være for spontan, så dine handlinger ikke er gennemtænkte.
  • Bruge ironi, som måske kan misforstås.
  • Skrive negative kommentarer.

Få sparring som medlem af Ase

Er du medlem af Ase a-kasse og modtager dagpenge, kan du få sparring på opbyggelsen af din LinkedIn-profil. Sammen gennemgår vi din profil med henblik på at optimere og synliggøre dig i forhold til netværk, potentielle arbejdsgivere og rekrutteringsbureauer. Du får også konkrete råd og fif til, hvordan du fremadrettet kan vedligeholde din profil på bedste vis.

Du kan få sparring efter individuel aftale med din job- og karrierekonsulent. Ring til os på 70137013.