Efterløn

Mange er berettiget til efterløn og har dermed økonomisk mulighed for at forlade arbejdsmarkedet tidligere end pensionsalderen. Hvornår du kan gå på efterløn, afhænger imidlertid af, hvornår du er født – det samme gælder længden på den periode, du kan få efterløn. Læs mere om efterløn, regler og varsler her. 

Sådan søger du efterløn

Det første, du skal gøre er at ringe til os på 7013 7013. Sørg for at ringe i god tid, inden du vil på efterløn. Ved samtalen sikrer vi først, at du bliver tilmeldt Ases Digital Post, hvis du ikke er det i forvejen. På denne måde kan vi hurtigt og sikkert få din ansøgning i hus. Ase leder dig igennem ansøgningen og vejleder dig om dine muligheder og pligter. Selve ansøgningen udfyldes af Ase ved samtalen og bagefter sendes den til dig, så du kan læse den igennem og se, at alt er i orden. Måske er det nødvendigt, at du skal finde yderligere dokumentation frem, hvis lovgivningen kræver det. Vi har erfaring for, at denne fremgangsmåde sikrer, at vi kan få alt på plads med det samme uden unødig forsinkelse.

Herefter bekræfter du at oplysningerne på ansøgningen er korrekte. Medsend evt. yderligere dokumentation. Husk, vi skal have ansøgningen senest den dag, du vil på efterløn.

Vi behandler hurtigt din ansøgning om efterløn. Du kan tidligst få en afgørelse fra os den dato, hvor du søger efterløn fra.

Søg efterløn i 4 trin

  1. Ring til os på 70 13 70 13.
  2. Ansøgning udfyldes af os, mens du taler med os i telefonen.
  3. Bekræft, at oplysningerne på ansøgningen er korrekte.
  4. Vi behandler din ansøgning og sender dig et brev.

For dig i job

Hvis du er i job, behøver du ikke stoppe med at arbejde, fordi du skal på efterløn. Men de arbejdstimer, du har, mens du er på efterløn, medfører fradrag i efterlønnen.

For selvstændige

Som udgangspunkt skal du være ophørt endeligt med din virksomhed, før du kan gå på efterløn. Der er dog visse muligheder for at gå på efterløn, samtidig med at du fortsætter din virksomhed, blot i nedtrappet form. Kontakt os, hvis du er interesseret i at være selvstændig, samtidig med at du er på efterløn.

få mere info

beregn din efterløn

Som medlem af vores a-kasse kan du vælge at betale efterlønsbidrag og få ret til efterløn.

  • Du kan få op til 232.212 kr. (2022-tal) om året, hvis du går på efterløn. Hvis du udskyder eller undlader at gå på efterløn, kan du optjene en skattefri præmie på op til 167.196 kr. (2022-tal).
  • Hvis du er født i 1955 eller før, kan du med fordel læse brochuren ”Værd at vide om efterløn
  • Hvis du er født i 1956 eller senere, kan du med fordel læse brochuren ”Efterløn - født efter 1955"
  • Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering har lanceret en ny beregner så dig der betaler ind til efterløn, kan få et klarere billede af hvad du kan forvente.

beregn din efterløn