En tjekliste inden dit barn starter på arbejde

Det er ved at være første arbejdsdag for dit barn, enten på sit første job eller blot har fået et andet arbejde. Måske har du også lidt sommerfugle i maven.

Flere arbejdspladser i dag har allerede et rigtig fint onboarding-program, og dit barn har måske allerede modtaget oplysninger om første arbejdsdag, mødetider, personale/adgangskort og personalehåndbogen.

Det kan dog alligevel være en god ide at få en snak med dit barn om det at starte på et nyt arbejde, og få en snak om ”spillereglerne” som medarbejder.

Din tjekliste

1. Påklædning

Har dit barn modtaget informationer om påklædning? Er der udleveret tøj til brug eller er der givet information og godt tøjvalg? Er det en arbejdsplads hvor det kræver sikkerhedsudstyr som f.eks. hjelm, briller eller sko, er det vigtig at der er givet information om hvornår disse sikkerhedsudstyr bliver udleveret og hvordan de skal bruges.

 

2. Mødetider

Du ved det allerede men det er ikke sikkert dit barn tænker meget over det. At møde til tiden er VIGTIGT. Dit barn møder ikke på arbejdspladsen til aftalte tid, men er klar til at arbejde på arbejdspladsen til aftalte tid. Er mødetid kl. 13.00 som kom i god nok tid til at dit barn er klar til at udføre arbejdet kl. 13.00. Så skal der klædes om eller skal man i den anden enden af bygningen som kommer så det kan nås.

 

3. Mobiltelefon

Mange af de unge mennesker har nærmeres deres mobiltelefon klistret til hånden 24/7. Det kan være en god ide at få en snak med dit barn inden første arbejdsdag, at mobilen enten skal blive hjemme, lægges i skabet på arbejdspladsen eller blive i lomme under hele arbejdsdagen. Som det mindste af afstemt med arbejdspladsen hvad der er normalt kutyme.

 

4. Løn

Det er en god idé at have styr på lønaftalen inden den unge møder på arbejde. Hvis lønaftalen ikke er bekræftet med en ansættelseskontrakt, er det en god idé at få bekræftet aftalen på skrift – f.eks. en e-mail. Med en ansættelseskontrakt kan både du som forældre og dit barn være mere tryg i ansættelsen.

Læs med her, hvis du vil læse mere om regler for ansættelsesbevis til unge

Ase FamilieFagforening - Få hurtig hjælp via vores hotline

Snak med en jobkonsulent

Både du og dit barn kan få en job- eller karrieresamtale med vores erfarne jobkonsulenter, hvor I f.eks. kan få feedback på ansøgning, CV eller gode råd til jobsamtalen. Du kan nemt booke samtalen online eller ved at skrive til karriere@ase.dk.

Book møde