Få et godt resultat af din lønforhandling

02.01.2017
Forberedelse er alfa og omega for resultatet af din lønforhandling. Følg Ases guide til, hvordan du håndterer samtalen bedst.

Det vigtigste for at opnå en god løn er alt det arbejde, du laver i løbet af året. Men du risikerer at snyde dig selv, hvis du ikke forbereder dig grundigt til selve lønforhandlingen.

Ved at overveje spørgsmålene nedenfor er du godt klædt på.

Tjener din arbejdsplads penge?
Er økonomien på din arbejdsplads presset? Eller tjener I gode penge? Det bør du undersøge, før du beslutter, hvor meget du ønsker i lønstigning. Du kan sætte dit ønske højere, hvis økonomien i virksomheden er god.

Vær rimelig, men tag dog ikke chefen alt for alvorligt, hvis han eller hun taler om, at ”selvom det går godt, er det vigtigt, at vi er påholdende.” Hvis du er dygtig og bidrager til en succes, skal du belønnes for det.

Går det skidt for virksomheden, må du forvente en mindre lønstigning. Men måske kan du få noget andet i stedet – se længere nede her på siden.

Hvor meget tjener folk, der ligner dig?
Find ud af, hvad andre tjener i den branche, du arbejder i. Og undersøg hvad folk tjener i lignende stillinger. Andres løn er ikke i sig selv noget argument for, hvad du har fortjent. Men det kan give dig en fornemmelse af, om du ligger nogenlunde fornuftigt.

Tjek dit lønniveau på Jobindex

Ligger du meget lavt i forhold til folk, du kan sammenligne dig med, så tal med din chef om statistikken.

Hvor meget skal du forlange?
Før du går ind til lønforhandlingen, så hav et realistisk, men ambitiøst mål for, hvor meget du vil have i lønforhøjelse. Sæt gerne barren lidt højere i dit forslag til chefen, end hvad du forventer. Så har du større chance for faktisk at få det, du ønsker.

Så sigt højt, men husk at være realistisk. Hvis du sigter alt for højt, risikerer du at fremstå useriøs, og det kan give bagslag.

Hvorfor skal du have lønforhøjelse?
Det er ikke nok at nævne, at du er en dygtig medarbejder, der passer dit arbejde. Det får du jo allerede løn for.

Brug derfor tid på at formulere dine styrker på forhånd. Og synliggør nogle af de mål, du har nået i løbet af det sidste år. Overvej hvilke ting, du har gjort, som du ved har haft særlig værdi for virksomheden, chefen og kollegerne.

Fremfør dine argumenter med selvtillid. Hvis du ikke selv synes, du fortjener lønforhøjelse, så gør din chef heller ikke.

Til lønsamtalen er det ikke ”vi har gjort …” men ”JEG har gjort”.

Hvad er dine allerstærkeste argumenter?
Vælg ca. 2-3 argumenter for, at du skal have mere i løn. Helst ikke flere. Og gør dig stor umage. Når du har gjort det, så hold dig til dem!

Måske vil din chef dreje samtalen over på områder, som er mindre vigtige. Her er det en fordel at holde fokus på de 2-3 styrker, du på forhånd har udvalgt. Hvis du fornemmer, at det ikke virker med det samme, kan det være fristende at bygge ovenpå med nye argumenter.

Men gentag hellere de første. Ellers er der risiko for, at de nye argumenter, du kommer med, er svagere end dem, du har udvalgt på forhånd. Og så giver du chefen lettere spil i forhold til at fokusere på dine mindre stærke argumenter.

Hvis du har svært ved at finde argumenter, så væn dig til at skrive dem ned i løbet af året.

Kan du bruge andet end penge?
Hvis du ikke kan få lønforhøjelse, så overvej hvad du ellers kan redde hjem af bonusser og fryns. Fx ekstra feriedage, højere pension, betalt mobil, medie- eller fitnessabonnement.

Gør dig på forhånd konkrete tanker om, hvad du gerne vil opnå, hvis mere løn ikke er en mulighed. Led evt. efter ting, du alligevel bruger penge på som en del af dit faste budget.

Plan B
Vær indstillet på, at din chef kan have modargumenter. Og tag det ikke personligt, for det er en del af chefens rolle. Hvis det sker, bør du dog være forberedt på, hvad du så vil foreslå.

Sæt dig nogle nederste mål inden samtalen. Hvis du ikke er blevet tilbudt den løn, du forventede, så foreslå eventuelt at næste lønforhandling ligger mindre end et år ude i fremtiden.

Som en sidste udvej kan du slutte med at spørge, hvordan du kan gøre det bedre frem mod næste år. Husk, at næste lønforhandling begynder i samme øjeblik, du træder ud ad døren.