Ase lønberegner

Tjek din løn med Ases lønberegner og find ud af, om du rent faktisk tjener nok.

Brug beregneren inden en lønsamtale med chefen, hvis du står og skal til at skifte job eller når du skal forhandle dit første job på plads. Du kan selvfølgelig også bare prøve den, hvis du er nysgerrig på, om du får nok i løn.

lønberegner
lønberegner
loader

 

Sådan bruger du Ase lønberegner

Start med at vælge den situation, du står i lige nu og altså hvorfor du vil bruge lønberegnere. Skal du forhandle din løn, står du overfor et jobskifte, er du nyuddannet eller måske bare nysgerrig på din generelle lønniveau? 

Vi bruger dit svar her til at komme med mest mulig relevant information til dig efterfølgende. F.eks. Gode råd, hvis du står overfor en lønforhandling eller input til, hvad du skal gøre, hvis du skal til at forhandle løn for første gang. 

Når du har valgt din situation, kommer du videre til selve beregnere. Her kan du udfylde følgende felter: 

  • Jobtitel
  • Bruttoløn
  • Uddannelse
  • Erhvervserfaring
  • Region
  • Alder

Det eneste, der skal indtastes, er jobtitel og bruttoløn - resten er valgfrit og kan bruges til at indsnævre resultatet. 

Vær dog opmærksom på, at det også kan være sværere at finde lønnen, hvis det bliver for specifikt, da vores beregner tager udgangspunkt i indberettede CV’er. Får du derfor ikke et resultat, kan du prøve at skære lidt fra. 

Nedenfor kan du læse mere om, hvad lønberegneren tager udgangspunkt i, og hvordan du udregner din timeløn.

Hvad er en lønberegner?

En lønberegner er et værktøj, der sammenligner gennemsnitslønnen for forskellige jobs i henhold til en række kriterier. På den måde giver den et indblik i, hvad du tjener i forhold til andre i samme fag, med samme baggrund og erfaring.

Bruttoløn: Hvad er vigtigt at vide?

Som nævnt skal du som minimum indtaste navn og bruttoløn for at få et resultat i vores lønberegner.

Her er det vigtigt at bemærke, at det er bruttolønnen du skal indtaste - altså grundlønnen og ikke nettoløn.

Hvad er bruttoløn?

Forskellen på bruttoløn og nettoløn, kan du se på din lønseddel. Hvor nettoløn er det, der går ind på din konto, er bruttolønnen den grundløn du får, inden der betales skat og am-bidrag. 

Kort sagt er din bruttoløn den løn, der udgør dit samlede løngrundlag. 

 

Det er vigtigt, at du taster bruttolønnen ind i lønberegneren, da det ellers vil vise en noget lavere løn og dermed et skævt billede.

Vores lønberegner tager udgangspunkt i

Vores lønberegner tager udgangspunkt i brugernes egne indberettede CV’er. Det er derfor et meget bredt billede, da her er professioner inden for alle fag.

Der kan derfor også være forskellige jobtitler og navne, der ligger sig op ad hinanden, og får du ikke et match i første omgang, kan du prøve at finde det tætteste, der kommer på din titel.

Dette kan lønberegneren ikke

Lønberegneren kan ikke give et 100% præcist svar. Eftersom den er baseret på indberettede CV’er kan der være mangler i nogle fag, hvor der ikke er nok CV til at give et præcist billede. 

Hvis du oplever, at beregneren ikke kan beregne et gennemsnit for dig, kan du prøve at skære nogle af dine input fra og kun skrive jobtitel og nuværende løn. Er der stadig ikke et match, kan du finde den jobtitel, der kommer tættest på din egen.

Hvordan finder jeg min timeløn?

At beregne en timeløn er forholdsvis simpelt. Først skal du dividere din månedsløn med 4,3332, så du får din ugentlige løn. Herefter skal du dividere din ugentlige løn (tallet, du lige har beregnet) med dit ugentlige timeantal for at finde din timeløn.

lad os hjælpe dig med din løn

Har du spørgsmål til beregneren eller til din løn generelt, er du altid velkommen til at kontakte os. 

Som medlem af vores fagforening, kan du også kontakte os og få gennemgået din lønseddel og evt. kontrakt. Så tjekker vi lønnen sammen med dig, og ser på, hvor der evt. kan gøres noget. 

få hjælp nu