Sådan fungerer efterlønskortet fremover

04.07.2017

I juli skal du taste dit efterlønskort den 26., hvis du vil være sikker på at have dine penge til rådighed den sidste bankdag. Da efterlønskortet nu følger kalendermåneden, skal du anslå dine timer for de sidste dage.

Hvis du også fik efterløn i juni, ved du nok, at du for fremtiden skal spå om eventuelt arbejde de sidste dage i måneden – hvis du vil være sikker på at have din efterløn på kontoen den sidste bankdag. Måske er det ikke vigtigt for dig. Men er det vigtigt, så har det den konsekvens, at du efter bedste evne må gætte på om, eller hvor meget, du tror du vil arbejde de sidste dage af juli. Den udbetaling du får fra os, vil basere sig på det, du angiver. Det er altså en slags aconto-udbetaling. 

Vi efterregulerer om nødvendigt – det hele skal nok gå op
Du kan af gode grunde ikke med garanti vide, hvordan de sidste dage af en måned vil se ud, før de rent faktisk er gået. Det forstår vi selvfølgelig. Så når vi når et stykke ind i den efterfølgende måned, får vi besked fra SKAT om, hvad du rent faktisk har eller ikke har haft af indkomst. Passer pengene, og har du gættet rigtig, er alt fint. Men viste det sig, at du ikke fik gættet rigtigt, kontakter vi dig selvfølgelig, så vi kan få lavet en efterregulering. Du har også mulighed for at komme os i forkøbet ved selv at genåbne efterlønskortet og notere dine rettelser, når måneden er endeligt omme.

Se hvordan du konkret gør
Vi har lavet en kort film om, hvordan efterlønskortet fungerer og skal udfyldes nu og fremover. Som noget nyt skal du også være klar over, at muligheden for at udfylde månedens efterlønskort fremover lukker efter en måned og 10 dage. Tidligere var kortet åbent i tre måneder.