Din foreløbige selvangivelse er lige straks klar

06.03.2018

Fra den 12. marts kan du se den foreløbige selvangivelse for din virksomhed for 2017.

Fristen for at selvangive for din virksomhed hos SKAT er 1. juli 2018. Men du kan allerede fra 12. marts se din foreløbige selvangivelse på skat.dk/tastselv. Du skal selvfølgelig tjekke tallene og oplyse det, der mangler. Det allervigtigste er at få angivet din virksomheds årsresultat.

Du skal selvangive virksomhedens årsresultat
Årsresultatet er regnestykket over alle indtægter og udgifter i virksomheden i 2017. Ligegyldigt om det munder ud i et overskud eller et underskud. Det er det resultat, du skriver på selvangivelsen.

  • Er din virksomhed personligt ejet, skal du indberette det på din personlige selvangivelse i TastSelv Borger.
  • Er din virksomhed et selskab, fx et ApS eller et IVS, skal du lave en separat selvangivelse for dit selskab i TastSelv Erhverv. Det kan du læse mere om på skat.dk/selskaber.

Selvangiv i fem trin – når du har en personligt ejet virksomhed:
1. Lav regnskab og find tallene frem til selvangivelsen.
2. Log på skat.dk/tastselv og tjek tallene. Nogle tal vil være fortrykte, nogle skal du selv oplyse. Oplys det, der mangler.
3. Under ’Virksomhedsoplysninger’ indberetter du dit overskud eller underskud.
4. Godkend selvangivelsen nederst på siden. Herefter får du en kvittering. 
5. Du er færdig med at selvangive og kan se din årsopgørelse. Her kan du se, om du skal betale ekstra skat, eller om du skal have skat tilbage.

Gå ikke i sort selv om du måske er grøn!
Er du nystartet med personligt ejet virksomhed og uden erfaring med at selvangive som virksomhed? Så er der hjælp på vej fra SKAT på skat.dk/start-up. På sitet finder du gode forklaringer og blandt andet en video der fortæller, hvad du skal udfylde. Du kan også deltage på SKATs webinar om selvangivelse for nystartede, personligt ejede virksomheder.