Har du ikke brugt al din ferie endnu, læs med!

12.03.2019

Hovedreglen er enkel: Har du ikke afholdt din ferie inden ferieåret udløber, går den op i røg. Men der er undtagelser. Få overblikket her.

Udarbejdet af Ase Lønmodtager

Ferieloven giver alle ansatte i Danmark ret til at holde fem ugers ferie i ferieåret. Ferieåret slutter den 30. april. Så hvis du ikke har brugt dine feriedage endnu, er det en god idé at få dem i kalenderen. Hovedreglen er nemlig, at alle feriedage skal bruges inden ”ferienytåret” skydes ind 1. maj – hvis du vil have glæde af dem. Men hold fast, der er en række undtagelser:

Du kan overføre ferie til næste ferieår
Har du ikke brugt alle dine feriedage inden 30. april, kan du aftale at overføre op til fem feriedage til næste ferieår (det svarer til en uges ferie). Laver du den aftale med din arbejdsgiver, skal du blot sikre dig, at I får aftalen ned på skrift. Selvfølgelig gerne med det samme, men i hvert fald allersenest den 30. september 2019. Det er desuden også et krav, at du mindst har optjent 20 dages betalt ferie.

Hvis du hellere vil have ferien udbetalt…
Foretrækker du at få dine sidste (op til fem) feriedage udbetalt frem for overført til næste ferieår, kan det også være en mulighed. Hvis beløbet er under 2250 kr. efter skat, modtager du automatisk beløbet, når ferieåret udløber. Er beløbet større end 2250 kr. efter skat, skal du udfylde en særlig blanket. Blanketten finder du på borger.dk, men den du skal bruge i år, er først tilgængelig efter 30. april 2019. Hvordan du udfylder blanketten, og hvor du skal aflevere den, vil fremgå af den. 

Helt særlige situationer – feriehindring
Har du været på barsel eller langtidssyg, er det en særlig situation. Det er det, man kalder en ”feriehindring”, og du kan i sådanne situationer få op til alle dine feriepenge udbetalt.

Hvad med det, der hedder feriefridage?
Feriefridage er i folkemunde også kendt som den sjette ferieuge. Feriefridage er ikke noget du automatisk har ret til, men noget der kan være en del af en overenskomstsaftale eller noget du har aftalt dig frem til i din individuelle kontrakt. Næste spørgsmål er så, om det er noget du kan overføre til næste ferieår eller få udbetalt. Det er igen noget, der afhænger af kontrakt eller overenskomst. Hvis der ikke står noget i din kontrakt om, at du enten kan overføre ikke-afholdte feriefridage eller få dem til udbetaling, mister du dem som udgangspunkt, når ferieåret er gået.