Chancerytter eller sikker i sadlen?

10.10.2019

Forsikringer? Snork! Bare et ord som ”indboforsikring” og de fleste begynder at gabe. Men inden du falder i søvn, så tjek lige om du er ved at rede op til økonomisk ruin.

Udarbejdet af Ase Lønmodtager

Det viser sig at næsten hver tredje unge mellem 21 og 24 år ikke har en privat forsikring. De tager chancen. For indbrud, tyveri og brand sker jo ikke lige for dem, vel? Eller som Martin Isaacson sagde, ”Jeg har jo ingenting af værdi”. Altså lige indtil han tabte sin saxofon ud af sin rygsæk

Økonomisk ruin så langt øjet rækker
Det er slemt nok ikke at have en forsikring der dækker mobilen, cyklen eller saxofonen. Men det er endnu værre hvis man uden en indboforsikring, kommer til at gøre skade på andre, måske med varige mén til følge. Det kan blive afsindigt dyrt i erstatning – ja faktisk kan det blive et livslangt økonomisk mareridt, hvis man ikke har en ansvarsdækning.

De fleste indboforsikringer indeholder ikke blot dækning ved fx indbrud, men også ansvarsdækning. Det gælder fx Ases indboforsikring og de indboforsikringer du kan finde i Forsikringsguiden.

Det er en rigtig god idé få dig en privat forsikring, hvis du er én af dem der tager chancen.

Lille forsikringsordbog

Indboforsikring: Dækker grundlæggende alle de ting du ejer
Ansvarsdækning: Som alleroftest er ansvarsdækningen med i indboforsikringen. Gør du skade på andre eller deres ting, er det ansvarsdækningen der bringes i spil
Forsikringssum: Det beløb du er forsikret for. Jo højere sum, jo dyrere forsikring
Forsikringspræmie: Det du betaler for forsikringen
Selvrisiko: Et beløb du ikke får dækning for når du har haft en skade. Selvrisikoen kan være større eller mindre. Har du fx en selvrisiko på 2.000 kr., vil der blive trukket 2.000 kr. fra i den erstatning du står til at få udbetalt.

Andre typer af forsikringer: Ulykkesforsikring, rejseforsikring, bilforsikring, husforsikring, lønsikring

Her hjælper ingen kære mor
De fleste unge er dækket af deres forældres indboforsikring indtil de fylder 21 år, selv om de er flyttet hjemmefra. Men herefter hjælper ingen kære mor. Så hvis du er usikker på hvordan – og om – du er forsikret, anbefaler vi dig at undersøge det med det samme.

Hos nogle forsikringsselskaber stopper dækningen faktisk allerede ved 18 år i stedet for 21, men under alle omstændigheder er det et krav at den unge bor alene for at være dækket af forældrenes forsikring som udeboende.