”Fuck, jeg har ingen forsikring”

01.11.2021

Det var en helt almindelig onsdag morgen. Martin havde lige givet et par numre sammen med bigbandet til gymnasiets morgensamling. Han skulle videre til time og skyndte sig at pakke sin saxofon sammen i sin rygsæk.

Udarbejdet af Ase Lønmodtager

Crash, boing! lød det bag Martin, som vendte sig om og så sin saxofon ligge på gulvet. Han havde ikke fået lynet rygsækken.

Martin Isaacson er lige blevet student, er 20 år, og deler en treværelses lejlighed med et par roomies. I stuen er der ryddeligt, men det er klart at møblerne er et skrab-sammen af diverse familiemedlemmers aflagte samme. Køkkenet roder. På Martins værelse er der ikke meget andet end en seng og et nodestativ. Måske det var det, Martin havde i hovedet, da han på spørgsmålet om, hvorvidt han nogensinde tænkte på en forsikring, svarede nej. ”Jeg har jo ingenting af værdi.”

Den hurtige løsning
Martin fandt hurtigt ud af, at et par klapper på saxofonen var blevet slået skæve i faldet fra rygsækken. Men tanken om hvad det ville koste at få det fikset, og hvornår han skulle få tid til det mit i ræset om årskaraktererne, fik ham til at ty til en nødløsning: Han kunne låne en kammerats saxofon. Så langt, så nogenlunde godt.

”Fuck, jeg har ingen forsikring”
Det var først da Martin stod og spillede på sin vens saxofon hos sin saxofonlærer, at ordet forsikring faldt Martin ind. Saxofonlæreren nævnte at det var muligt, at en skade på saxen var dækket. ”Men fuck, jeg har ingen forsikring.” Martin græmmede sig.

”Jeg fandt så ud af at min mors indboforsikring måske kunne dække mig, fordi jeg er under 21. Men lige præcis det med en skade på et instrument som min saxofon, var så desværre en specialdækning som min mor ikke har,” fortæller Martin. Og dertil kommer, at Martin ikke bor alene men sammen med et par roomies. Og så er der ikke under nogen omstændigheder dækning via forældrenes indboforsikring.

Så resultatet var, at han selv må punge ud for skaden. En reparation der kommer til at beløbe sig til et sted mellem 1.500 og 3.000 kr.

Klog af skade
Martin er nu gået i gang med at undersøge markedet for en forsikring der kan dække ham i netop hans situation. ”Jeg skal have en forsikring, og jeg skal selvfølgelig have en der dækker også skader på min saxofon,” fortæller Martin. Han vil nok lade sin mor hjælpe sig med det, for det er rigtig rart med lidt rådgivning når det gælder alt sådan noget som bank og forsikring.

”Jeg har jo også fundet ud af at jeg har noget af værdi. Ikke bare min saxofon, som koster i omegnen af 7-8.000 som ny, men selvfølgelig også især computer – og mobil.”