A-kasse for læger og medicinstuderende

Stå stærkere med Ase. I Ase tilbyder vi a-kasse, lønsikring og fagforening, så du er godt rustet uanset hvad dit ansættelsesforhold måtte byde på. Siden 2002 har Ase været en tværfaglig a-kasse, som rummer alle uanset beskæftigelse. Den sundhedsfaglige branche udgør også en del af Ases medlemmer. Som den 5. største a-kasse, med mere end 40 års erfaring og ca. 150.000 medlemmer er vi godt rustet til at yde den service du har brug for, hvis du en dag skulle få brug for hjælp.

bliv medlem
Ase Læger
Ase Læge

Så hvad kan Ase hjælpe mig med?

Dagpenge

Økonomisk sikkerhed ved ledighed og barsel

Som medlem hos a-kassen Ase sikrer du dig dagpenge, hvis du skulle miste dit job som læge. Overvejer du, at gå på barsel anbefaler vi også, at du melder dig ind i a-kassen. Da du kan risikere ikke at få fuld løn under barsel som ansat, hvis du ikke er dagpengeberettiget. Dagpengesatsen er på op til 24.199 kr./md. i de første 3 mdr. (2024-tal).

Mere om dagpenge

Lønsikring

Når dagpengene ikke slår til

Som medlem af Ase kan det være en god ide at supplere din a-kasse med en lønsikring. Vores lønsikring giver dig en række fordele såsom markedets korteste karensperiode på 6 måneder, præmiefrihed mens du er ledig og får udbetaling, og så kan du sikre dig for op til 80% af din nuværende løn, hvis du bliver ledig.  Lønsikring er det rette valg, hvis du ikke kan nøjes med dagpengesatsen.

Beregn din lønsikring

Online kurser

Ekstra services til vores medlemmer

I din ledighedsperiode, har du som medlem af Ase, adgang til et væld af forskellige online kurser. Deltag f.eks. på vores kursus: Personlig branding. På kurset arbejder I med hvad du signalerer med din fremtoning og hvordan du sælger dig selv uden at gå på kompromis med dine værdier. Eller få 1-1 sparring med vores dygtige job- og karrierekonsulenter, som hjælper dig med at klarlægge, hvad du som læge netop kan tilbyde, og hvordan du skiller dig ud af mængden.

Mere om online kurser her

Personlig sparring

Eksklusivt karriereforløb, designet til dig

Har du tegnet lønsikring hos Ase får du adgang til Ases eksklusive forløb Personlig sparring. Grib chancen for at få en personlig rådgiver og sparringspartner i et forløb, hvor du får sat spotlight på dit job, drømme og din personlige profil. Om du er blevet træt af din leder eller det hospital du arbejder på, eller om du vil udforske nye fagområder, så er personlig sparring vejen frem.

Mere om personlig sparring her

Vælg fagforening ved siden af a-kasse

Juridisk hjælp og rådgivning om dit ansættelsesforhold

Vores team af højt specialiserede jurister og advokater står klar med juridisk hjælp til dig, som medlem af Ases fagforening. Ases fagforening hedder Ase Lønmodtager og tager sig af alle de juridiske aspekter omkring dit ansættelsesforhold som læge. Skal ansættelseskontrakten kigges igennem eller skal du på barselsorlov, så tøv ikke med at tage fat i Ase Lønmodtager.

Mere om, hvad Ase Lønmodtager kan gøre for dig

Bliv godt rustet, uanset hvad jobfronten byder på

A-kasse for medicinstuderende

Melder du dig ind i a-kassen Ase mens du er studerende, er du garanteret dagpenge fra første ledighedsdag, hvis den rigtige stilling lader vente på sig.

Fordele ved at tilmelde dig a-kassen Ase mens du er medicinstuderende

Du får en række fordele ved at tilmelde dig a-kassen mens du læser til f.eks. læge: 

  • Dit medlemskab er gratis mens du er under uddannelse
  • Du får op til 16.694 kr./md. (2024-tal) i dagpenge fra første ledighedsdag, hvis du melder dig ind et år før, du færdiggør din uddannelse. Eller efter en måneds ledighed, hvis du melder dig ind senest 14 dage efter uddannelsens afslutning
  • Adgang til et væld af online kurser og dygtige job- og karrierekonsulenter som står klar til at hjælpe dig med at finde drømmejobbet.
  • Adgang til billig fagforening. Prisen er kun 74 kr./md. (2024-tal). Fagforeningen Ase Lønmodtager står bl.a. klar til at kigge din første ansættelseskontrakt igennem, så du kan koncentrere dig om patienterne.

Mere om a-kasse for studerende

 

Hvad koster det at være medlem hos Ase?

A-kassen alene koster 527 kr./md.
Fagforeningen kan du være med i for 74 kr. ekstra pr./md. Ase a-kasse og fagforening koster samlet 601 kr./md. Kombinationen af a-kassen og fagforeningen gør er du er sikret økonomisk, men også juridisk. I det foregående afsnit kunne du læse om hvad Ase kan gøre for dig som læge. Det er alle disse ting samt retten til dagpenge, som er inkluderet i de 601 kr./md.

 

Det er nemt at skifte a-kasse

Uanset om du i dag er medlem af en a-kasse eller du ønsker at skifte til Ase, skal du blot udfylde formularen nederst på siden.

Er du allerede medlem af en a-kasse og gerne vil skifte til Ase, er det ligetil. Vi sørger for alt det praktiske, så overflytningen foregår korrekt og du ikke mister anciennitet. 

  • Vi kontakter din nuværende a-kasse og ordner overflytningen
  • Vi sørger for at melde dig ud af din nuværende a-kasse
  • Vi sørger for at du bevarer din anciennitet, når du skifter a-kasse, så du ikke skal starte forfra med at optjene retten til dagpenge. Det er derfor vigtigt, at du IKKE selv melder dig ud af din nuværende a-kasse, men at vi klarer det for dig